Zbog osvete bivšoj supruzi izgladnjivao je psa dvije godine, uspjeli su ga spasiti

Foto: Instagram/Facebook

OVAJ haski bio je gotovo dvije godine vezan na lancu, bez normalnog pristupa vodi i skloništu, a sve zbog toga što se njegov tadašnji vlasnik odlučio osvetiti bivšoj supruzi preko njihovog psa.

Dobio ga je kad je bio štene kao poklon od svoje supruge. Međutim, nedugo zatim, ona je podnijela zahtjev za razvod, pa se suprug odlučio osvetiti psiću. Prestao ga je hraniti, vezao ga je za lanac i ostavio ga da umre. Kad su ga aktivisti za prava životinja pronašli, izgledao je kao vreća kostiju, a skoro da nije imao više krzna.

Kad su ga unijeli u automobil, nije se opirao, već je spavao dva sata sve do skloništa. Imao je brojne zdravstvene probleme koje su morali riješiti.

Dobri ljudi iz Pet Angels Rescue iz Oklahome dobro su se brinuli o njemu i on se brzo oporavio. Dali su mu ime Finn i počeo se mijenjati pred njihovim očima. Ne samo da je postao sretniji pas, već je dobio i na kilaži. Kad su ga našli zavezanog imao je oko 40 kilograma, a sada je zdrav i ima oko 40 kilograma. Također, malo po malo, krzno mu je naraslo.

Nakon svih borbi koje je prošao, on je sada sretan i zadovoljan pas koji podsjeća da prošlost nikog ne definira.

Pročitajte više