Želite li uživati u prirodi i nešto naučiti? Dođite na besplatno promatranje ptica na Savici u Zagrebu

123rf.com

PROMATRANJE ptica je rekreacijska aktivnost koja podrazumijeva opažanje različitih ornitoloških vrsta u njihovom prirodnom staništu golim okom ili uz pomoć dalekozora.

Ova aktivnost vuče svoje korijene iz 19. stoljeća, kada su britanski plemići i biolozi provodili vrijeme u prirodi kako bi zabilježili što veći broj ptica, katalogizirali ih te spriječili istrebljivanje ugroženih vrsta.

S vremenom se promatranje ptica proširilo na sve kontinente i među razne skupine ljudi pa se danas time bavi čak desetak milijuna ljudi.

Udruga Biom organizira besplatno promatranje ptica u četvrtak 14. lipnja s početkom u 18 sati. Ovaj događaj je namijenjen svim građanima, neovisno o predznanju, a okupljanje je ispod Mosta slobode.

Udruga Biom će imati nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozore, no ako imate svoj dalekozor, slobodno ga ponesite. Predviđeno trajanje promatranja je dva do tri sata. 

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događaja, a kako biste bili u tijeku pratite Facebook stranicu udruge. Više informacija možete doznati na info@biom.hr te na kontakt broj 098 9600 711, Petra Čulig. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više