Žena mislila da je spasila mačiće, iznenadila se kada ih je dovela u sklonište

Foto: Facebook/Arizona Humane Society

JEDNA Amerikanka iz Phoenixa prije dva tjedna je pronašla leglo mladunaca iza svoje štale. Zabrinuta žena mislila je da su to mačići pa im je odlučila pomoći tako što ih je donesla u sklonište Humane Society u Arizoni (AHS). Veterinari koji rade u skloništu brzo su utvrdili da je riječ o mladuncima sive lisice, a ne o napuštenim mačićima.

"Prošli tjedan, jedna dobra Samaritanka pronašla je leglo mladunaca iza svoje štale. Nije znala što učiniti s njima, pa ih je dovela u AHS gdje su naši veterinari brzo utvrdili da to nisu kućni ljubimci", napisali su djelatnici skloništa na Facebooku. "Ove preslatke sive lisice predali smo kolegama iz Utočišta za divlje životinje Southwest Wildlife, gdje će proći rehabilitaciju i biti pušteni u divljini kada budu dovoljno stari."

"Ova priča je važan podsjetnik: nemojte krasti mačiće! Razumijemo da ljudi instinktivno žele pomoći kada vide leglo mačića. No, najbolja stvar koju možemo učiniti jest pričekati da se vrati njihova mama. Ako se mama ne vrati nakon osam sati, tek onda možete pretpostaviti da je riječ o siročadi", poručili su iz skloništa.

Last week a Good Samaritan found a den of babies behind their shed. Not knowing what to do, they brought them to AHS...

Posted by Arizona Humane Society on Thursday, April 25, 2024

 

Pročitajte više