Žena na kućnom pragu našla divlju svinju staru nekoliko sati, danas joj je ljubimac

Foto: Instagram

DORA WEI iz Šri Lanke navikla je viđati egzotične divlje životinje, ali kada se prije nekoliko mjeseci na njezinom kućnom pragu pojavila novorođena divlja svinja, bila je šokirana.

"Moj ju je vrtlar pronašao rano u jutro. Imala je samo nekoliko sati. Bila je odvojena od mame i izgledala je kao da joj je jako hladno", ispričala je Dora za The Dodo. 

Ona i njezin dečko znali su da sićušna životinja neće preživjeti bez mame pa su je uzeli i napravili joj mali prostor za spavanje u dnevnoj sobi te je grijali bocama s toplom vodom. 

"Raspitivala sam se kako brinuti o divljim svinjama i svi su rekli da nije lako dok su tako maleni te da gotovo uvijek uginu bez mame. Međutim, dečko i ja smo bili odlučni. Željeli smo je zadržati", ispričala je Wei.

"Čitali smo na internetu da bi je trebalo hraniti svakih sat vremena pa smo dečko i ja naizmjenice spavali u dnevnoj sobi s njom prva četiri tjedna. Kao da smo se brinuli o bebi", dodala je. 

Divlju svinju naposljetku su nazvali Yezhu i upoznali je sa svojim psima. Brinuli su se da se neće uklopiti, ali od tada su uvijek zajedno. Nisu ni pomišljali da će im postati ljubimac, a Dora kaže kako im je Yezhu došla u pravo vrijeme.

"Bilo je to stvarno teško i depresivno vrijeme. Donijela je puno radosti u našu obitelj. Stvarno nas je zbližila i naš je život pozitivniji otkako se brinemo o njoj i gledamo kako raste", zaključila je Wei. 

Pročitajte više