ŽUPANJA - Pronašli su kujicu s uraslim lancem oko vrata i ona sada treba vašu pomoć

Foto: Anubis Klub

OVO je kujica stara oko godinu dana i teška petnaest kilograma. Tjedan dana stajala je na jednom mjestu u Županji, čekajući da je pokupi onaj tko ju je tu i ostavio. U njezin vrat urastao je lanac dug četrdeset centimetara i iz toga se jasno vidi da je kujica na lanac stavljena kao štene i da joj ga nikada nisu skinuli s vrata.

Organizam se borio sa stranim tijelom i obrastao je oko njega. Veterinari su je morali poprilično rezati i mučiti se kako bi uklonili to staro željezo s vrata. Nakon pregleda, ustanovljeno je da ima čip. Veterinari su nazvali njezinu vlasnicu, a ona je tvrdila kako je pas nestao prije tri mjeseca i da se nije mogla baviti njegovim nestankom jer ima šestero djece.

Iz veterinarska ambulante Anubis Klub kažu: "Tvrdi da je ON (tako ju referira) bio na lancu, ali da ništa nigdje nije uraslo. Također nema pojma kako je pas iz Kruševice dospio do Županje, gdje tjedan dana nije mrdnuo s mjesta čekajući da ga se odvede. Trošak liječenja i hrane preuzela je Udruga Rocco iz Vinkovaca koja vas ovim putem moli za pomoć jer su prepuni i očajni".

Podnesena je i prijava protiv okrutnosti prema životinjama, a broj računa i ostale informacije o pomoći za ovu divnu kujicu možete pronaći ovdje.

Pročitajte više