10 najljepših filmova za Majčin dan

Screenshot: YouTube

KAO i svake godine, Majčin dan dolazi drugu nedjelju u svibnju, odnosno 8. svibnja 2016. Bilo da ste već pripremili poklon za majku ili ste uopće zaboravili da taj dan postoji, to vas ne sprječava da ovaj vikend pogledate dobar film ili seriju o majkama.

Mnogi se filmovi i serije bave odnosom majke i djece, a ovdje smo izdvojili neke primjere na koje vrijedi potrošiti vrijeme. Bilo da ih gledate s mamom ili bez nje, dostojno će vam prenijeti atmosferu Majčinog dana.

Gilmorice

Kultna serija za koju zna gotovo svatko, ali vjerojatno ne postoji poznatija majka i kćer na televiziji od Lorelei i Rory Gilmore. Obje otkačene, ekscentrične i posebne oduševile su milijune gledatelja svojim specifičnim odnosom.

Samo tu ne

Ovo nije baš bezbrižan film o majci i kćeri tijekom kojeg možete pustiti mozak na pašu, ali vrijedi ga pogledati. Susan Sarandon i Natalie Portman odlične su kao disfunkcionalni par majke i kćeri, a čeka vas mnogo emocionalnih scena, svađa i suza.

Jednom davno

Možda pomalo neobičan odabir, ali i u ovoj seriji postoji jaka tema majčinstva. Jennifer Morrison glumi djevojku koja cijeli život traži svoje roditelje, a onda sazna da su zarobljeni u svijetu čarolija i bajki. Nije lako kada saznate da vam je majke Ledena Kraljica.

Mamma Mia!

Prezren od kritike, ovaj film ipak je postao jedan od omiljenih guilty pleasuresa. Pogotovo majke uživaju u njemu, tko zna zašto – možda zbog glazbe ABBA-e, možda zbog Meryl Streep, a možda i zbog Piercea Brosnana i Colina Firtha koji se džentlmenski nadmeću za njihovu pozornost. Ne znamo hoćete li vi uživati, ali vaša majka sigurno hoće.

Male žene

Priča o četiri sestre koje odrastaju uz majku i uz nju uče o tome kako biti odrasla osoba, žena i kako naći pravu ljubav.

Priča o prvaku

Film o igraču američkog nogometa Michaelu Oheru koji postaje zvijezda ponajviše zahvaljujući bezuvjetnoj ljubavi i brizi svoje pomajke. Sadra Bullock je briljirala u ulozi požrtvovne majke koja posvaja mladog Ohera.

Bambi

Ako na Bambija niste plakali kao dijete, nemate srca. Vjerojatno najtužnija scena koja uključuje majke u povijesti animiranih filmova koja je mnogoj djeci ostavila traume – ako su shvatili što se događa. Možda nije najveseliji film za Majčin dan, ali je klasik.

Djeca su dobro

Nekonvencionalna obiteljska priča koja je 2011. bila nominirana za Oscara. Topao, pametan i zabavan film uz odlične glumce.

Pomajka

Kakva bi to bila lista bez filma na koji ćete potrošiti kutiju maramica. Susan Sarandon i Julia Roberts imaju glavne uloge u filmu o smrtno bolesnoj majci koja mora prihvatiti novu ženu svog bivšeg muža i činjenicu da će biti pomajka njenoj djeci. Pomalo melodramatično, no vrlo dirljivo.

Mala Miss Amerike

Nema mnogo filmova s ovoliko šarma. Cijela obitelj putuje s kćerkom na dječji izbor za miss, a u hrpi ekscentrika izdvaja se majka koju glumi Toni Collette kao relativno sabran lik. Film je pokupio hrpu nagrada, a ako već niste, provjerite zašto.
 

Pročitajte više