FOTO Ima 7 bazena, tobogan, teatar, igraonice... Ovakav kruzer ne viđa se svaki dan

Foto: Promo

Sadržaj nastao u suradnji s: Cruisetopic 

ODMOR se može provesti na mnogo načina, no jedan se ističe i nudi pomalo od svega. Bilo da ste ljubitelji citybreaka, opuštanja u spa centru ili avanturizma, postoji opcija koja pokriva sve. To nije putovanje automobilom ni busom, a ni avionom. 

Diljem Mediterana nestrpljivi putnici ukrcavaju se na veliki bijeli hotel na moru - kruzer MSC World Europa

Iako nije toliko tipično, putovanje kruzerom postaje sve popularnije i među Hrvatima, i to s razlogom. Osim što je praktično jer nema potrebe za stalnim pakiranjem i raspakiravanjem kad putujete od destinacije do destinacije, nudi jedinstvenu priliku za otkrivanje više lokacija u jednom potezu. A dok putujete, dodatno se zabavljate, opuštate i uživate u bogatom programu i aktivnostima kao pravi hedonist.

Renomirana talijanska putnička agencija Cruisetopic ima dugu praksu organiziranja ovakvih putovanja. Na njihovoj stranici našli smo više od 1000 impresivnih ponuda za krstarenje. Cruisetopic u nezaboravna putovanja spaja više destinacija. Trenutno imaju promotivne ponude u kojima se posebno ističu putovanja od jednog, pet ili sedam noćenja jednim od 10 najvećih svjetskih kruzera - MSC World Europom

Smještaj s balkonom. Foto: Promo

Nismo mogli odoljeti a da ne istražimo što sve ovaj 333 metra dug kruzer nudi na svoje 22 palube.

Na modernim kruzerima poput ovog može se uživati u vrhunskim restoranima, kafićima i barovima s raznim specijalitetima iz cijelog svijeta. Na raspolaganju su kazališne predstave, koncerti, kina, noćni klubovi i kasino-dvorane, kao i sportski tereni, fitness-centri, bazeni i vodeni parkovi.

Putovanje kruzerom omogućuje istraživanje fascinantnih luka i destinacija, a svakodnevni izleti otkrivaju kulturne i povijesne znamenitosti, prirodne ljepote te lokalne običaje i kuhinju. Bilo da istražujete drevne ruševine Pompeja, opuštate se na jednoj od predivnih pješčanih plaža na obalama Barcelone ili kupujete u trgovinama u Marseilleu, krstarenje nudi ponešto za svakoga.

Prve goste primio je za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva 2022.

MSC World Europa najnoviji je i najveći kruzer iz MSC obitelji koja broji preko 20 plovila. Čim kročite na njega, shvatit ćete zašto je poseban. Izdvaja se po tome što ima trup u obliku slova Y, što omogućava širok vidik, i pramac u obliku slova G, što pomaže stabilnosti. Može ugostiti preko 6700 putnika. Na njemu radi i više od dvije tisuće članova posade.

Osim toga, ovaj brod je i dio recentne povijesti. Na svoje prvo putovanje zaplovio je tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Kataru nakon što je služio kao hotelski brod u Dohi. Ujedno je i prvi brod MSC flote pogonjen ukapljenim prirodnim plinom (LNG) te ima novi sustav za korištenje otpadnih voda, kao i druge tehnologije za smanjenje utjecaja broda na okoliš.

MSC World Europa plovi Mediteranom. Foto: Promo

Putovanje kruzerom dobra je prilika priliku za vesela okupljanja i stvaranje novih prijateljstava. Organizirani događaji poput tematskih večeri, gala večera, kvizova i radionica odličan su i zabavan način da se međusobno povežete i podijelite doživljaje.

Što ne propustiti na idućem putovanju kruzerom 

Na takvom kruzeru nikad ne može biti dosadno. Izdvojili smo pet stvari koje ne smijete propustiti učiniti na svom idućem krstarenju MSC World Europom.

Nema ništa romantičnije i više opuštajuće od promatranja zalaska sunca na otvorenom moru. Bilo da uživate u pogledu iz privatne balkonske kabine ili s palube broda, zalazak sunca na krstarenju je iskustvo koje se ne smije propustiti.

Na kruzerima poput ovog možete uživati u vrhunskim restoranima, kafićima i barovima, gdje se nude različiti specijaliteti iz gastronomije cijelog svijeta.

Restorani i kafići s pogledom na pučinu. Foto: Promo

MSC World Europa, na primjer, ima 13 restorana, uključujući Chef's Garden Kitchen Michelinovom zvjezdicom odlikovanog švedskog chefa Niklasa Ekstedta, koji nudi jelovnik usmjeren na prirodne sastojke i filozofiju farm-to-ocean.

Opustite se pored jednog od sedam bazena i u spa centru

Na brodu MSC World Europa za svakoga se nađe ponešto. Ima sedam bazena i 13 jacuzzija. Botanic Garden bazen nalazi se na palubi 18 i, odlučite li zaplivati njime, možete uživati u zelenilu koje ga okružuje i povjetarcu koji daje osjećaj kao da se kupate na nekoj tropskoj plaži. Naime, ovaj bazen ima pomični krov. Na istoj palubi nalazi se Zen bazen u kojem mogu uživati samo odrasli. 

Aurora Borealis Aquapark najveći je takav u cijeloj floti. Nalazi se dvije palube iznad. Sadrži prskalice, tobogane, pa čak i VR tehnologiju za jedan od najimpresivnijih (i najkreativnijih) vodenih parkova prilagođenih obiteljima koji se mogu vidjeli na moru.

Za one koji traže trenutak spokoja i odmora dostupan je MSC Aurea Spa. Ovaj luksuzni centar prostire se na čak 1012 kvadratnih metara. Sastoji se od termalnog područja, teretane, salona ljepote i brijačnice. U ponudi je širok izbor wellness i beauty tretmana.

Aurea spa. Foto: Promo

Na nekoliko paluba MSC World Europe nalaze se World Galleria i World Promenade. World Galleria je unutarnji prostor i proteže se na tri palube. Tamo se nalazi mnoštvo trgovina s poznatim brendovima poput Armanija, Furle ili Ralpha Laurena. 

U potrazi za osvježenjem možete posjetiti barove kao što su Raj Polo Tea House za ljubitelje čajeva ili The Gin Project za one koji ne mogu zamisliti odmor bez dobrog gina. Kako izgleda virtualna tura, možete provjeriti ovdje

World Promenade, s druge strane, nudi nevjerojatne panoramske poglede na ocean i rekordni, najduži suhi tobogan na moru - Venom Drop @ The Spiral. Njime se može skratiti put s devetnaeste na osmu palubu. 

Zabava i za najmlađe

Povedete li sa sobom djecu, ni ona neće biti zakinuta za zabavu. Nagrađivani MSC kids club nudi sadržaje na posebnom dijelu broda, s raznim klubovima za djecu i programima prilagođenim svakoj dobnoj skupini. A možda i sami poželite složiti nešto od Lego kocki. 

Zabava za sve generacije. Foto: Promo

Putovanje kruzerom na MSC World Europi pruža nevjerojatno iskustvo koje kombinira luksuz, avanturu i održivost. Bez obzira na to jeste li iskusni putnik ili idete na svoje prvo krstarenje, MSC World Europa nudi nešto posebno za svakoga.

Kombinacija luksuza, udobnosti, raznovrsnih aktivnosti i mogućnosti istraživanja čini krstarenje idealnim izborom za sve koji traže nezaboravan i svestran odmor. Bez obzira na vaše interese i želje, putovanje kruzerom pruža iskustvo koje će zadovoljiti svakog putnika.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Cruisetopic u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više