14-godišnja zvijezda Stranger Things napustila agenciju nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

Screenshot: YouTube

ZVIJEZDA serije Stranger Things Finn Wolfhard napustio je talent agenciju APA nakon što su protiv njegovog bivšeg agenta Tylera Grashama iznesene optužbe za seksualno zlostavljanje

Četrnaestogodišnjak koji glumi Mikea Wheelera u sci-fi seriji, tu je odluku prema pisanju stranih medija donio baš zbog iznesenih optužbi.

Dvojica muškaraca ispričala su da ih je Grasham seksualno napao. Prvi je bivši dječji glumac Blaise Godbe Lipman, koji se pojavio u filmovima The Dark Place i Nobody Walks.

"Tyler Grasham, pretvarajući se da želi poslovni sastanak o tome da me predstavlja agencija APA, napio ne alkoholom dok sam bio maloljetnik i napao me. APA mu nije dala otkaz, nego je nastavio raditi s djecom glumcima. Teško mi je vjerovati da nisu znali za njegove predatorske aktivnosti i to da je iskorištavao poziciju u kompaniji da zlostavlja djecu. Iako njegova moć u ovom poslu nije ni blizu onoj Harveya Weinsteina, moć agenata je ogromna. Nadam se da će ispovijesti žrtava natjerati predatore da dvaput razmisle. Promjene je spora, no nadam se da je ovo značajan početak", napisao je Godbe Lipman.

Drugi muškaraca je 27-godišnji filmski i TV urednik Lucas Ozarowski, koji je istupio nakon Lipmana.

Za Deadline je ispričao da se našao s Grashamom u njegovoj kući prije večere u restoranu Napoleon and Josephine u Melroseu.

"Malo sam se napio, a on me odveo u susjedni bar Sandbox. Tamo smo popili još. U pomoć ili 1 sam htio doma, no mobitel mi se punio kod njega. Otišli smo tamo, a ja sam pozvao Uber. On je predložio da gledamo Marsovca dok čekam. Sjeli smo na kauč, a on se nagnuo i gurnuo mi ruku u hlače. Bio sam nespreman. Izvukao sam mu ruku i rekao da zna da nisam gay", ispričao je.

Agencija APA provodi istragu njihovih optužbi.

Obožavatelji su pozdravili Wolfhardov potez. 

Pročitajte više