1994. proglašena je najljepšom ženom svijeta, a grudi je osigurala na 300.000 dolara

Foto: Press

NIJE loše ime Francesca, ali ona baš sliči na Ornellu i dobro što je Ornellu i uzela za pseudonim. Kad se 1980. u Flashu Gordonu uz lik princeze Aure pojavilo baš to glumačko ime, Ornella Muti, nema tko ga nije zapamtio od Los Angelesa do Tokija, naravno ako se krene onim putem preko Europe, ne Pacifika.

Rođena 1955. kao Francesca Romana Rivelli, od oca Napolitanca i majke Estonke njemačkog porijekla, postala je poznata u Italiji u vrijeme dok je još ni pubertet nije prošao, ali je već u svojim srednjim dvadesetim napravila korak dalje i predstavila se van Apenina u punom svjetlu.

Glumila je u još nekim međunarodno poznatim filmovima osim Gordona, a od prekooceanskih jakih točaka prepoznatljivosti tu mora biti njena uloga Stalloneove supružnice u Oscaru, pa i TV-film Casanova s Richardom Chamberlainom i Faye Dunaway, Čekaj do proljeća, Bandini opet s Faye i Joeom Mantegnom, Sezona divova, onda Sensual Man i Neapolitan Mystery u domovini, kao i pojavljivanje u Rimu, s ljubavlju Woodyja Allena prije desetak godina.

Mora se reći da joj je filmsko partnerstvo s Adrianom Celentanom donijelo možda i glavnu porciju slave u okvirima svoje zemlje, a nezanemarivu i u okvirima nekadašnje Jugoslavije budući da su se njihove avanture nerijetko reprizirale na onih malo kanala koliko se kod nas nudilo.

Proglašena najljepšom ženom svijeta

Interesantno da je Ornella Muti 1994. proglašena najljepšom ženom svijeta u izboru magazina Class, a već dvije godine kasnije je dobila prvog unuka. Tad je imala jedva 40, ali sve je na vrijeme obavila i nije ostavljala ništa slučaju, uključujući i svojevremeno osiguravanje svojih grudi na 300 tisuća dolara u slučaju ne-daj-bože. Nije zgoreg.

To je što se tiče glume i biografskih zanimljivosti, a što se tiče izgleda, u nekoj mjeri istinska predstavnica talijanskih senzualnih diva s platna nasuprot recimo znatno krhkijim, netko bi rekao metiljavijim Francuskinjama. Idealna za publiku koja voli vidjeti kad je žensko na filmu "pravo rasno", a ne "kao klasno", mada je sa svojim polugrubim, poluakcentiranim glasom i očima iz obitelji mačaka realno pogodna za sve ukuse i svi je vole ugledati na platnu.

Gdje je danas? Pa uživa u životu, putuje svijetom, a od snimanja filmova je gotovo potpuno odustala i radije tu i tamo zaigra u nekoj kazališnoj predstavi. Najveću uslugu ipak čini kad putuje, jer je na svim meridijanima i na svim paralelama rado viđena i ugošćena - Ornella Muti.

Pročitajte više