19-godišnja cura preminula nakon operacije povećanja grudi koja je pošla po zlu

Foto: Instagram

TINEJDŽERICA iz Colorada koja je pretrpjela ozbiljno oštećenje mozga zbog komplikacija od operacije povećanja grudi preminula je, rekao je odvjetnik njezine obitelji.

Emmalyn Nguyen (19) provela je više od 14 mjesecu u komi prije nego što je preminula prošli tjedan, izvijestila je novinska postaja KCNC.

Odvjetnik obitelji David Woodruff priopćio je kako su njezini roditelji slomljeni. "Ovakav razvoj događaja bio je nažalost neočekivan."

Nguyen je dogovorila operaciju povećanja grudi kod doktora Geoffreyja Kima 1. kolovoza 2019. u klinici Colorado Estetics & Plastic Surgery u Greenwood Villageu. No nakon što je dobila anesteziju, doživjela je srčani udar i operacija nikad nije izvedena.

Kim, kojem je privremeno suspendirana medicinska licenca, ali mu je vraćena početkom godine i pod prismotrom je iduće tri godine, kasnije je priznao da nije zvao hitnu pomoć oko pet sati.

Emmalyn je ostala u komi s oštećenjem mozga.

Woodruff je rekao da se činilo kako joj se stanje poboljšava, ali njezino se zdravlje odjednom pogoršalo kad je dobila ozbiljnu upalu pluća 2. listopada i doživjela novi srčani udar.

Reanimirana je, ali preminula je dva dana kasnije.

"Svijet je izgubio divnu, slatku, živahnu mladu damu", rekao je Woodruff. "Imala je život ispred sebe koji je bespotrebno skraćen."

Njezina je obitelj prethodno poduzela pravne mjere protiv Kima i anesteziologa Rexa Meekera, optužujući ih za nemar, a Woodruff je sad najavio novu tužbu.

"Njezini roditelji vjeruju da je imperativ ispričati Emmalyninu priču, kako bi se zadovoljila pravda i spriječilo da se to ikad dogodi drugom pacijentu", zaključio je odvjetnik.

Pročitajte više