19-godišnji model koji je radio s Naomi Campbell pronađen mrtav

Foto: Facebook

DEVETNAESTOGODIŠNJI maneken Alasdair Russell koji je radio na jednoj modnoj kampanji zajedno s Naomi Campbell pronađen je mrtav samo dva tjedna prije nego što je trebao ostvariti svoj životni san – popeti se na Mount Everest.

Alasdair je želio srušiti svjetski rekord i postati najmlađa osoba koja se najbrže popela na najvišu planinu na svijetu. Prema službenom izvješću, maneken je preminuo u "tragičnim okolnostima".

Alasdair je već sa svojih devetnaest godina bio uspješan maneken, a u svojoj kratkoj karijeri pojavio se na plakatu s Naomi Campbell te je trebao raditi i kampanju za Esprit za GQ časopis. Njegova majka Kathleen za Times je izjavila: "Bio je sanjar, a njegov san da se popne na Mount Everest bio je sila koja ga je vodila kroz život. Bio je pravi umjetnik, volio je lijepe panorame i osjećaj da je 'blizu raja'. Volio je život i volio je izazivati sam sebe."

Nakon njegove smrti oglasili su se i predstavnici modne agencije DT Model Management.

"Znali smo te kratko, ali nikad nećemo zaboraviti dan kada si ušao u agenciju. Kad te je Ricardo prvi put vidio i doveo u naš ured, svi smo se na prvi pogled složili da ćemo to angažirati. Bio si zgodan, karizmatičan, neustrašiv i hrabar. Malo si nas podsjetio na mlađeg Hugh Granta sa svojim šarmantnim nastupom", napisali su u svojoj objavi na Facebooku i dodali da je bio jako odgovoran i ambiciozan.

"Nikad nisi prigovarao ni zbog jednog posla. Oduvijek smo mislili da si bio daleko ispred svojih godina", napisali su. Osim manekenstvom i penjanjem, Alasdair se bavio i glumom te upisao glumačku školu.

Njegovo tijelo pronađeno je blizu Miamija, a detalji oko njegove smrti još nisu poznati. Policija je izjavila da istražuje cijeli slučaj.

Pročitajte više