20 kola hitne pomoći došlo spasiti ekipu koja je pila pivo i slušala metal

Ilustracija: Instagram

TROJICU kampera koji su sa svojim klincima uživali na obali jezera Loch Leven u Škotskoj nemalo je iznenadilo kad su ih opkolili spasioci.

Naime, njih trojica su ljubitelji metal glazbe pa su u skladu s tim bili odjeveni i našminkani, a netko od prolaznika je zbog toga pomislio da se radi o samoubilačkom kultu i prijavio da se pokušavaju ubiti.

Spasilačke službe su odmah reagirale te je šokirane muškarce okružilo čak dvadeset vatrogasnih i ambulantnih vozila, a pojavili su se i policijski čamci. Ukupno im je u pomoć priteklo čak pedeset ljudi.

"Policiji je dojavljeno da smo u smrtnoj opasnosti i oni su napravili odličnu akciju spašavanja, ali postoji jedan problem: nas nije trebalo spasiti", rekao je Panagiotis Filis, jedan od kampera koji je inače profesor na Sveučilištu u Aberdeenu.

Policija je čak provalila u auto jednog od njih, tražeći oproštajno pismo, piše Guardian.

"Policajac je imao posjekotine po rukama od razbijanja prozora na mom automobilu", ispričao je Ross Anderson.

Njegov prijatelj, David Henderson, učitelj jezika i član metal benda Nyctopia, bio je prilično razočaran cijelom situacijom.

"Ispalo je da radimo nešto pogrešno samo zato što smo kampirali, pili pivo i slušali metal. Bili smo odjeveni u crno i naši klinci su imali šminku na licu pa su ljudi automatski pretpostavili da smo opasni", rekao je on.  

Pročitajte više