2013. se bavio najstarijim zanatom da preživi, danas je ultra-bogati YouTuber

Foto: Instagram

NA PETOM mjestu najbogatijih YouTubera na svijetu nalazi se Jeffree Star, šminker i vlasnik brenda Jeffree Star Cosmetics koji posljednjih godina osvaja svijet. On je ujedno i najbogatiji beauty Youtuber na svijetu, a na toj platformi ga prati oko 18 milijuna ljudi. Jeffree bogatstvo nije stekao na YouTubeu nego ulaganjem u biznis, i to nakon što je njegova šminka osvojila planet.

Jeffree Star postao je poznat kao najpopularnija faca nekad popularne mreže MySpace. U vrijeme kada je MySpace bio popularan, nije bilo muškaraca u make-up industriji, a Jeffree je zbog svoje ružičaste kose i ekscentričnog izgleda ubrzo osvojio i sve ostale platforme nakon što je MySpaceu pala popularnost. 

Jednom prilikom ga je intervjuirao poznati YouTuber Shane Dawson, u ciklusu "Tajni život Jeffreeja Stara" u kojemu mu je šminker otvoreno priznao da se bavio prostitucijom kako bi platio stanarinu. Bio je, kako kaže, s brojnim poznatim muškarcima, a neki su mu rekli da će ga ubiti ako ikada otkrije njihov identitet.

2014. godine pokrenuo je svoj brend, Jeffree Star Cosmetics, koji je u prvih nekoliko mjeseci narastao 700% i postao must have među influencericama diljem svijeta. Jeffree je u samo nekoliko godina iz malog unajmljenog stana prešao u vilu gdje su mu susjede sestre Kardashian. Danas vrijedi milijune, a osim proizvodnjom šminke bavi se i uzgojem medicinske marihuane, a voli ulagati i u nekretnine.

Veliki je obožavatelj Hermes torbica kojih ima punu sobu, a posebna strast su mu automobili. Vlasnik je nekoliko skupocjenih automobila vrijednih po tri milijuna kuna, a u kolekciji se izdvaja Tesla koji je dao obojiti u ružičasto. 

U sretnoj je vezi s Nathanom od 2016. godine, a par ima pet pomeranaca koje smatra svojom djecom. 

Pročitajte više