Predviđali su da neće živjeti preko 15 godina. Danas je ambasador Svjetskog prvenstva

Foto: EPA

20-GODIŠNJI Ghanim Al Muftah ambasador je Svjetskog nogometnog prvenstva koji je na otvorenju nastupio s Morganom Freemanom. Ghanim je zbog svoje teške životne priče postao inspiracija i uzor mladima u tom dijelu svijeta. Na društvenim mrežama prate ga milijuni ljudi.

Ghanim pati od sindroma kaudalne regresije, rijetkog poremećaja koji ometa razvoj donjeg dijela kralježnice. Iako su liječnici predviđali da neće preživjeti više od 15 godina, Ghanim je uspio te je danas simbol nade mnogima. Poznat je i kao najmlađi katarski poduzetnik (osnovao je tvrtku koja se bavi proizvodnjom sladoleda).

@g_almuftah1 من يستحق الثناء والشكر بعد الله لسيدي صاحب السمو الشيخ تميم بن حمد آل ثاني أمير البلاد المفدى الذي أكمل تحقيق حلم سمو الامير الوالد في جمع العالم تحت خيمة قطرية عربية وارفة .. والشكر تتواصل مفرداته للممثل الشخصي لسمو الامير صاحب السمو الشيخ جاسم مهندس الفكرة .. اليوم معنى أن يتحدث الحالمون بلغة تحقيق الاحلام .. بالنسبة لكل قطري ولنا جميعاً احلامنا يمكن لها ان تحدث بالعزيمة #غانم_المفتاح #GhanimAlMuftah #fifaworldcup ♬ original sound - Ghanim Al Muftah غانم المفتاح

Bavi se raznim sportovima te mu je san predstavljati svoju zemlju na Olimpijadi. U školi je, pišu svjetski mediji, igrao nogomet s kopačkama na rukama. Popeo se i na Jebel Shams, najviši planinski vrh u cijeloj regiji Zaljeva. Studira političke znanosti s ciljem da postane diplomat, a zatim i premijer svoje zemlje. 

@g_almuftah1 Help me drag this bag #please #غانم_المفتاح #fyp ♬ original sound - Ghanim Al Muftah غانم المفتاح

"Unutar svojih kapaciteta kao veleposlanik SP-a, želim poslati poruku nade, inkluzivnosti, mira i jedinstva za čovječanstvo", poručio je u svojoj službenoj izjavi nakon što je odabran za ambasadora ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. 

@g_almuftah1 Catch me when you can 🤪#غانم_المفتاح ♬ original sound - Ghanim Al Muftah غانم المفتاح

Pročitajte više