27-godišnja navijačica tuži tim: "Zlostavljali su me jer sam djevica i posvećena bogu"

Foto: Instagram

BIVŠA navijačica Miami Dolphinsa podnijela je službenu prijavu protiv kluba tvrdeći da su je zlostavljali jer je djevica i diskriminirali zbog njenih religijskih uvjerenja.

27-godišnja Kristan Ann Ware je napustila tim nakon što ju je direktorica Dorie Grogan ispitivala o njenom djevičanstvu, a zatim joj rekla da to više nikom ne spominje.

Za njenu se nevinost saznalo 2015. godine kad je tim putovao u London. Kolegice su je počele ispitivati o njenim seksualnim iskustvima, a ona im je objasnila da se ne želi seksati prije braka zbog svojih religijskih uvjerenja.

Nije smatrala da je time išta loše napravila do sastanka s direktoricom koja je zahtijevala da o tome više ne priča.

"Osjećala sam se kao da me udario autobus. Ostala sam bez teksta. Suze su mi potekle niz lice", ispričala je Ware za Washington Post.

Ipak, u timu je ostala još godinu dana i napustila ih je u lipnju 2017.

"Čvrsto sam odlučila i tu sam odluku donijela jer želim u prvom redu biti posvećena bogu, živjeti u skladu sa svojom vjerom, te ostati iskrena", napisala je tom prilikom na Instagramu.

U tužbi je navela da je nakon incidenta u busu bila izložena stalnom zlostavljanju zbog svojih vjerskih uvjerenja i činjenice da je djevica. Također je navela da bi NFL trebao ozbiljnije pristupiti zaštiti navijačica od diskriminacije.

Navela je i da su sa službenog Instagrama njenog tima uklonjeni dijelovi objava u kojima spominje kršćanstvo, boga i Isusa.

"Posvećeni smo stvaranju pozitivnog radnog okruženja za sve povezane s našom organizacijom. Imamo iste standarde za sve članove i kod nas nema diskriminacije povezane s rodom, rasom ili religijskim uvjerenjima", bila je službena izjava Miami Dolphinsa.

Direktorica tima je navodno odmah ukorena, te se ispričala cijelom timu, no još uvijek radi na istom radnom mjestu.  

Pročitajte više