30 policajaca i dva helikoptera lovila su ovu strašnu zvijer: Upoznajte "lava" koji je prestravio Essex



BRITANSKIM, ali i svjetskim medijima, odjeknula je priča o lavu koji je skoro dva dana terorizirao stanovnike Essexa. U jednom ga je trenutku lovila prava mala vojska policajaca, a prestravljeni svjedoci novinarima su prepričavali svoja potresna svjedočanstva.

Međutim, jednom kad je panika splasnula, a policija zaključila da lava ne mogu pronaći, pojavila se i "strašna zvijer".

Riječ je o domaćem mačku imena Teddy Bear koji je uistinu velik, ali teško je da biste ga zamijenili s lavom. No, upravo je Teddy glavni osumnjičenik u potrazi koja je natjerala lokalne vlasti da na noge dignu vojsku od 30 naoružanih policajaca, dva helikoptera i opremu za termalno praćenje čije iznajmljivanje košta 880 funti na sat.


Vlasnica "lava" Teddyja, Ginny Murphy, u vrijeme je panike bila u Liverpoolu i dramu je pratila na TV-u, a tvrdi da je od samog početka sumnjala da bi upravo njen ljubimac mogao biti glavni "krivac".

"Odmah mi je kliknulo. Čim sam čula da je netko vidio golemu narančastu životinju, znala sam da je riječ o Tedu", rekla je Ginny novinarima Daily Maila.

"On je Maine Coon, a oni su najveća pasmina domaćih mačaka. Uz sve to, ima  i takvu narav pa redovito napada psa kojeg imamo. Ljudi često misle da je riječ o lisici", dodala je.

Iako je priča dospjela u medije, a cijela se Britanija smije cirkusu koji je nastao oko navodnog lava, mnogi svjedoci i dalje ostaju pri svojim pričama i tvrde da je životinja koju su vidjeli bila puno veća od obične mačke.

Pročitajte više