30-godišnjak tvrdi: U dućanu sam bez maske bio 16 sekundi, kaznili su me s 18.000 kn

Ilustracija: Shutterstock (Na fotografiji nije osoba iz teksta)

ENGLEZ Christopher O'Toole dobio je kaznu od 2000 funti (oko 18 tisuća kuna) jer je skinuo masku u trgovini. On tvrdi da je to učinio jer mu je pozlilo dok je razgledavao po supermarketu te smatra da je kazna pretjerana.

O'Toole je u trgovinu ušao s maskom, no nakon što je neko vrijeme razgledavao ponudu, odlučio ju je skinuti i napustiti trgovinu jer se počeo osjećati loše, kaže. Na izlazu su ga zaustavili policajci. "Zabrinuo sam se kad su me zaustavili i pitao sam ih samo mogu li ići. Oni su rekli da mogu nakon što im dam svoje podatke. Ja sam to učinio i otišao, skroz sam i zaboravio na to", ispričao je za Liverpool Echo.

"Masku sam skinuo na 16 sekundi"

30-godišnjak je ubrzo na adresu dobio kaznu od 100 funti koju je odbio platiti. "Poslao sam im mail uz poruku da neću platiti kaznu jer sam skinuo masku na otprilike 16 sekundi - nema šanse. Mjesecima mi se nitko nije javljao, sve dok početkom prosinca nisam dobio pismo u kojem piše da dugujem 2000 funti", ispričao je.

"Mogli su mi uzeti i cijelu plaću, ali to i dalje ne bi bilo dovoljno za čitav taj iznos. Poslao sam im mail i saznao da je to otišlo na sud bez mog znanja. Morao sam potpisati zakonsku izjavu da nisam znao za to", kaže O'Toole. 

Slučaj je dalje u nadležnosti suda, a policija nije htjela komentirati.

Pročitajte više