5 trikova kako pronaći najpovoljniju nekretninu

Foto: Press

BILO da kupujete stan, kuću ili zemljište s ciljem rješavanja vašeg stambenog pitanja, ili pak želite investirati u nekretnine, donosimo vam 5 bitnih savjeta:

1. Pretražite sve nekretnine na jednom mjestu. U Hrvatskoj od 2008 djeluje jedina tražilica za nekretnine - www.GoHome.hr koja u ovom trenutku pretražuje preko 300.000 nekretnina. Jednostavno upišite što tražite i dobiti ćete listu svih nekretnina po modelu rada poput Googlea.



2. Ukoliko tražite nekretnine kojima je pala cijena u zadnje vrijeme, onda tako i napišite, npr. Stan Trešnjevka Zagreb pala cijena ili stan Rijeka Škurinje pala cijena ili Stan Split do 60 m2 pala cijena.


3. Uvijek gledajte lokaciju nekretnine, lokacija je ključ sutrašnje vrijednosti iste. Jedan od podcjenjenijih gradova u Dalmaciji je i Šibenik i njegov arhipelag - Zlarin, Kaprije, Prvić... Tu se i dalje isplati investirati u starije kuće u centru, te uz obnovu dalje ih iznajmljivati ili prodati. Preporučujemo i sljedeće upite za Šibenik - Šibenik stan centar za adaptaciju ili Šibenik centar.

4. Ne preskačite agencije za nekretnine, iskoristite njihovo znanje, neka rade u vašem interesu, listu agencija za koje možemo garantirati pronađite ovdje.

5. Kupujte vikendice uz rijeke ili u šumama na turistički interesantnim lokacijama, sa svim dozvolama, u ovom momentu povoljnija je kupnja uz manju adaptaciju u odnosu na kupnju zemljišta, prikupljanje dozvola, gradnju... Nekoliko preporuka: Vikendica Gorski Kotar, Vikendica u blizini rijeke Mrežnice.

Pročitajte više