70 godina je bila uvjerena da je crnkinja, a onda je saznala istinu o svom rođenju

Screenshot: KHOU

VERDA BYRD 70 je godina bila uvjerena da je Afroamerikanka, sve dok nedavno nije doznala da su njeni roditelji zapravo bijeli.

Rođena je kao Jeanette Beagle, a iako priznaje da je njena priča nevjerojatno slična onoj bivše predsjednice NAACP-a Rachel Doležal, na nju je izrazito ljuta, Tvrdi da između njih dvije postoji velika razlika, jer je Doležal svjesno tvrdila da je crnkinja, dok Verda sve donedavno nije znala da je bjelkinja.

"Ona je lagala o svojoj rasi, ja nisam lagala jer nisam znala istinu", pojasnila je razliku Verna za KHOU.com.

Ispričala je da su je posvojili roditelji Afroamerikanci, Ray i Edwinna Wagner iz Newtona u Kansasu, a svi su je smatrali crnkinjom svjetlije kože cijelog njenog života. Međutim, tijekom potrage za podacima o njenim biološkim roditeljima, pronašla je dokument koji je otkrio da je dijete bijelog para, Earla i Daisy Beagle.

"Odrasla sam nikad se ne pitajući o svom rođenju niti o bilo čemu drugom, jer mi nikad nitko nije rekao da sam rođena kao bjelkinja", rekla je.

Za magazin People izjavila je da je cijeli život bila okružena kulturom Afroamerikanaca.

"Mama me vodila frizeru frizeru kojem su išli crnci, sudjelovala sam u paradama Martina Luthera Kinga i jela sam tradicionalnu hranu. Cijeli moj život bio je uronjen u crnačku kulturu, a zašto i ne bi bio? Pa bila sam crna", rekla je.

Tvrdi da ne namjerava mijenjati svoj identitet.

"Ne bih nikad koristila svoje pravo ime. Jeanette Beagle nije ime za Verdu Byrd", zaključila je u razgovoru za KHOU.

Pročitajte više