7-godišnji dječak skočio kroz prozor u gorući dom da spasi malu sestru od požara

Screenshot: WVLT TV

JUNAČKI sedmogodišnji dječak vratio se u svoj gorući dom u Tennesseeju kako bi spasio malu sestru nakon što se zapalila njihova obiteljska kuća.

Eli Davidson skočio je kroz prozor spavaće sobe svoje male sestre nakon što njegovi roditelji nisu uspjeli spasiti 22-mjesečnu curicu iznutra.

Njihova mama Nicole Davidson kaže kako ju je 9. prosinca rano ujutro probudio miris dima, a ubrzo je njihovu kuću progutao plamen. Nicole i njezin suprug Chris, oboje bivši vatrogasci, prvo su išli spasiti Elija i njegovog 2-godišnjeg brata Elijaha, s obzirom na to da je njihova soba bila najbliže vatri.

No dim i vatra bili su toliko gusti da više nisu mogli do sobe malene Erin. "Izašli smo da dođemo do nje s prozora, no nisam imao na čemu stajati da bih posegnuo gore. Pokupio sam Elija koji je prošao kroz prozor i uspio je zgrabiti iz krevetića", rekao je Chris za WVLT TV.

Kaže kako ne mogu biti ponosniji na sina. "Bojao sam se, ali nisam htio da mi sestra umre", rekao je hrabri 7-godišnjak.

Iako nitko iz obitelji nije ozlijeđen u požaru, obitelji iz Tennesseeja izgorjela je čitava kuća. Prošli tjedan pokrenuta je i GoFundMe kampanja za pomoć obitelji i već je prikupljeno više od 330 tisuća dolara.

Uzrok požara još uvijek nije utvrđen.

Pročitajte više