9 razloga zbog kojih ne možete postići vrhunac u krevetu

Ilustracija: Instagram

IAKO cilj seksa ne mora uvijek biti orgazam, to je svakako najbolji način za završiti igru među plahtama. No ne mogu svi postići vrhunac, a sudeći prema istraživanju koje je proveo Superdrug Online Doctor, postoji devet specifičnih razloga zašto, piše Metro.

1. Rastreseni um

Razmišljanje o neseksualnim stvarima prvo je na listi, a kao razlog nesvršavanja navodi ga 16,7% muškaraca i 16,1% žena. Ako vas tijekom seksa stalno nešto ometa, to bi mogao biti znak da biste trebali razgovarati o onome što vas muči.

2. Spor tempo

Spori i senzualni seks može biti itekako vruć. No za 15,3% muškaraca i 16,7% žena ta tehnika, smatraju, stoji na putu do vrhunca. Iritira li vas nedostatak brzine, postoji lagano rješenje - jednostavno zgrabite partnera/partnericu i ubrzajte stvari.  

3. Uzimanje pauze tijekom seksa

Bez obzira o kojem je razlogu riječ (voda, cigarete, WC...), to bi mogao biti razlog zbog kojeg ne postižete vrhunac. Prema ispitivanju, 13,9% muškaraca i 16,7% žena uzimanje time outa navelo je kao razlog za svoj nedostatak orgazma.

4. Masturbiranje prije seksa

Servisirate li se neposredno prije susreta s partnerom ili partnericom, dobra je šansa da ćete teže svršiti. S time se složilo 10% muškaraca i 4,7% žena.

5. Stavljanje kondoma

Određeni broj muškaraca (7,8%) i žena (3,1%) otkrilo je kako ih stavljanje kondoma tijekom seksa sprječava u postizanju vrhunca.

6. Alkohol

Iako alkohol ponekad može biti razlog zbog kojeg se muškarcima "ne diže", pijenje zapravo utječe na oba spola. Alkohol otupljuje osjetila, zbog čega ima smisla što 4% muškaraca i 4,7% žena kaže da im je teže postići orgazam kad piju.

7. Seks ne traje dovoljno dugo

Rezultati istraživanja pokazali su kako postoji razlika između spolova u mišljenju koliko bi seks trebao trajati. Žene u prosjeku žele da traje 19,3 minute (od predigre do orgazma), no njihov partner želi da prosječno traje 9,9 minuta. 

8. Izbor seksualne pozicije

Gotovo polovica ispitanih žena (48 %) i trećina muškaraca istaknula je kako im je lakše postići vrhunac u misionarskoj poziciji, s obzirom na to da su otkrili kako im seks u toj poziciji traje dulje nego u drugima. Isto tako, između 16% i 18% obaju spolova preferira doggystyle. Imajte na umu, ovo je vrlo individualno i najbolji način da saznate koji vas položaj najviše stimulira je da - isprobate.

9. Nedovoljno maženja

Maženje stvara intimu, ali i povjerenje. To može olakšati prepuštanje seksu, čime je lakše i postići orgazam. Isto tako, čak 80% ispitanih žena i 75% muškaraca rekli su kako im maženje nakon seksa pruža veće seksualno zadovoljstvo.

Pročitajte više