A samo je željela rabljeni automobil: Samo joj je 17 godina, a zaradila je 250 milijuna dolara

Foto: Origami Owl

ISABELLA "BELLA" WEEMS samo je htjela rabljeni automobil za svoj 16-ti rođendan, no roditelji su joj rekli kako to mora sama zaraditi.

To je bilo prije tri godine, kad je Bella imala samo 14 godina. Roditelji Chrissy i Warren dodali su još kako bi bilo najbolje da djevojčica pokrene svoj mali posao te na taj način dođe do željenog automobila, piše Forbes.

Čini se kako je to bio najbolji savjet koji je ikad dobila. Uskoro došla na ideju da osnuje tvrtku koja će nakit relativno nepoznatih dizajnera prodavati na većem tržištu po nešto većoj cijeni od one koju su oni sami odredili. Tvrtku je nazvala Origami Owl, a od 2010., kad je tvrtka nastala, do 2012. zaradila 24 milijuna dolara. Do kraja ove godine očekuje se kako će taj profit narasti na nevjerojatnih 250 milijuna dolara.

"Počela sam istraživati", rekla je Weems koja se odmah uhvatila posla i zamolila roditelje da joj daju njenih 350 dolara koje je zaradila čuvanjem djece, a roditelji su joj dodali još toliko. Tim je novcem kupila materijal i izradila svoje prve medaljone koje je počela prodavati svojim prijateljima i njihovim poznanicima. Krug kupaca počeo se uskoro širiti, a već je potkraj 2010. godine otvorila štand u lokalnom shopping centru.



Počela je reklamirati svoj ručno izrađeni nakit na stranici svog prijatelja, a prodavala ga je gdje god je stigla; na kućnim tulumima, u buticima te na sajmovima.

Preko Origami Owla trenutno se reklamira i prodaje nakit preko 50 tisuća dizajnera, a kompanija zapošljava oko 370 ljudi koji uglavnom rade u skladištima.

Bella ima podršku čitave obitelji, a njena joj je majka Chrissy uvelike pomogla pri osnivanju tvrtke i razradi marketinškog plana. Ujaci i teta su također zaposleni u tvrtki ove poduzetne 17-godišnjakinje.

Bella je prošle godine došla do automobila od kojeg je zapravo sve i krenulo. Ponosna vlasnica bijeli je Jeep nazvala Alice. Kako bi dokazala da joj bogatstvo nije udarilo u glavu, vodstvo tvrtke preuzet će, kako tvrdi, tek nakon što završi školu.

Pročitajte više