ADL bijesan na Urban Outfitters zbog Davidove zvijezde: Novom ste majicom dosegli dno

TVRTKA Urban Outfitters razljutila je organizaciju za borbu protiv antisemitizma i drugih oblika fanatizma, Anti-Defamation League (ADL).

Urban Outfitters naime u svojoj ponudi ima i mušku majicu žute boje koja na džepu na prsima ima izvezen plavi oblik koji podsjeća na Davidovu zvijezdu. Majica se može kupiti po cijeni od sto dolara, a službeno je nazvana "Wood Wood Kellog Tee", iako su je u ADL-u prozvali "Židovskom zvijezdom", smatrajući da ona direktno asocira na zvijezdu koje su Židovi kao obilježje morali nositi za vrijeme Drugog svjetskog rata.

U svom priopćenju Barry Morrison, regionalni direktor ADL-a za Philadephiju, pisao je Richardu Hayneu, predsjedniku i direktoru Urban Outfittersa napominjući kako smatra da je tvrtka ovim proizvodom dosegnula "novo dno": "Smatramo da je ova vrsta simbolike ekstremno neukusna i uvredljiva i bijesni smo što je vaša tvrtka ovaj proizvod učinila dostupnim kupcima".

ADL je s brendom Urban Outfitters komunicirao već nekoliko puta dosad, žaleći se na njihove proizvode koji "vrijeđaju i potiču stereotipe o raznim skupinama - kršćanima, crncima, Ircima, Meksikancima, Židovima...popis se nastavlja". Također, od tvrtke su tražili ispriku i momentalno uklanjanje proizvoda iz ponude te sastanak s predstavnicima ADL-a, prenosi Huffington Post.

Pročitajte više