Alternativni modeli: Tetovirane i gole

MANEKENKE imaju svoju alternativnu verziju, nešto što u našim krajevima još nije postalo uobičajeno. U posljednjih desetak godina, od Suicide Girls i revivala pin-up kulture, preko ulaska  tetoviranja u mainstream, alternativno manekenstvo postalo je svjetski raširena industrija. Goth, punk, metal, burleska, ilustracije po tijelu, piercevi, technicolor boja kose i stav, samo su neke od točaka koje definiranju "alt model".

Predstavljamo vam tri idealne predstavnice alternative: Megan Massacre, Alyshu Nett i Mellisu Clarke.

Megan Massacre

Megan Massacre mlada je tattoo umjetnica zaposlena u salonu "Wooster Street Social Club" u New Yorku, mjestu radnje reality showa "NY Ink". Dok u emisiji gledamo njezine umjetničke vještine i avanture s ekipom iz Woostera, Megan osim tetoviranja radi kao DJ i alternativni model. Kao DJ, ima zajednički projekt s Joeom Letzom, bubnjarom EBM benda Combichrist. Kao model, često nosi gotičarske kreacije, a možete je naći na brojnim tattoo art sajtovima, kao manekenku, ili kao umjetnicu.



"Moje pravo prezime je Woznicki. Massacre je nastalo u eri MySpacea, kad su svi nosili 'hardcore i scene' nadimke. Moji prijatelji i ja, htjeli smo napraviti parodiju takvih imena za našu kuglačku momčad. Jednostavno se zadržalo od tada", rekla je o svom umjetničkom imenu. Megan crta od druge godine, a tetoviranjem se počela baviti zahvaljujući prijateljici koja je pokazala njezine skice u tattoo studiju. Osim tetoviranja, posla Dj-a i manekenke, Megan se također bavi slikarstvom.

Alysha Nett

Alysha Nett je američka manekenka i netipična plavuša. Rodom iz Kanzasa, s relativno stalnom adresom u Philadelphiji.  Alysha sebe opisuje uglavnom kao nomada jer je posao vodi svugdje po Sjevernoj Americi, a u zadnje vrijeme i po svijetu. Putuje, radi i povremeno dodaje nove tetovaže.



"Teško je prebrojati koliko tetova imam, jer sam mnoge manje pretvorila u veće radove. Imam motiv putovanja na lijevoj ruci, na desnoj kolekciju igračaka iz djetinjstva, okvir za slike na leđima, džepni sat koji eksplodira na trbuhu, i još nekoliko". Možda uhvatite epizodu "NY Ink" u kojoj na Alyshi radi tattoo majstor Tim Hendricks.  Alysha je postala model 2006., i to zahvaljujući MySpaceu. Tamo ju je otkrio jedan fotograf, i nakon kratkog vremena postala je profesionalni alt model. Gdje putuje, što radi, i što joj se mota po glavi možete naći na njezinom tumblr blogu, Alysha.

Mellisa Clarke

Britanka Mellisa Clarke dolazi iz Kenta, a osim alternativnog manekenstva, radi i kao DJ. Najčešće je možete vidjeti u časopisu Front Magazine, gdje redovito krasi naslovnicu, ili iskače iz sredine, ili je glavni lik kakvog videa na njihovom sajtu. Tu su još Nuts i Loaded, i mnogo bitnije – Suicide Girls. Mellisa sebe opisuje kao neozbiljnu osobu koja voli opušteno plesanje i koncerte.

"Mogu balansirati limenku cidera na čelu i uz to malo otplesati. Briga me što drugi ljudi misle, volim plesati kao luđak. Moj glavni plesni potez je takozvani 'running man', to izvodim svaki put kad sam na podiju. Koji je put do srca ovakve cure? Ne volim ljepuškaste momke. Volim golotinju, zabavu, odlaziti na koncerte, dakle ako me momak može nasmijati, a da je uz to i malo zločest, to je to. Znači, moj idealan muškarac je duhoviti gusar". Mellisa je artistički naklonjena i ima tumblr blog, pod naslovom Hello Sailor.

Pročitajte više