Američki blogeri oduševljeni Hrvatskom: "Evo što tamo obavezno morate vidjeti i raditi"

Screenshot: YouTube

BLOGERI magazina High On Life objavili su prije nekoliko tjedana video na svom kanalu na YouTubeu pod naslovom "Top 10 stvari za napraviti u Hrvatskoj". Kao što se može zaključiti iz naslova videa, radi se o aktivnostima i destinacijama koje su, prema mišljenju autora videa koji su posjetili Hrvatsku, najbolje za vidjeti i doživjeti u našoj zemlji. 
 
"Ako razmišljate o putovanju u Hrvatsku, evo nekoliko savjeta o tome gdje ići i što raditi... Jedriti, partijati, još više partijati, baviti se vodenim sportovima, diviti se arhitekturi i kulturi... A tu su još i nezaobilazne vinske ceste, rafting, vožnje skuterom, posjet plažama i spiljama otoka Korčule te posjet Hvaru...", stoji u kratkom opisu ove video-preporuke.
 
Autori su, između ostaloga, nahvalili hrvatska vina, naučili izgovoriti "Plavac mali", vozili se skuterom po gradovima i manjim mjestima, čime su posebno oduševljeni, a najviše su oduševljeni hrvatskim otocima, posebno srednjovjekovnom arhitekturom u starim dijelovima otočkih gradova na Korčuli i Hvaru.
 
Posebno su, kako navode, uživali u jedrenju. "Hrvatska ima toliko puno predivnih otoka, a jedrenje oko njih je nešto nevjerojatno", kažu. "Osim fantastičnog okruženja, mora, sunca i otoka, obilazak hrvatske obale brodom uključuje i odličnu zabavu na brodu, skakanje s broda usred pučine, polijevanje šampanjcem na palubi i još toliko toga", navode.
 
Za kraj preporučuju obavezno isprobavanje domaćih rakija koje "možete naći u malim lokalnim trgovinama", a nakon toga slijede partiji, "na plaži, goli partiji, brodski partiji, ovi partiji, oni partiji...".  Iako su neke lokacije u svom izlaganju pobrkali, sve u svemu, Hrvatska iz njihove perspektive izgleda prilično dobro, a da je i sve zajedno dobra reklama, to je sigurno.

Pročitajte više