Amerikanac pronašao originalni recept za viski Jack Daniels



ORIGINALNI recept za legendarni američki viski pronašao je rođak osnivača destilerije, a pronašao ga je u jednoj staroj knjizi prepunoj recepata za pripremu biljnih lijekova.

54-godišnji biznismen Mark Evans je u Walesu istraživao povijest svoje obitelji i sasvim slučajno recept koji je davne 1853. godine. zapisala njegova praprabaka. Njen zet se upravo tada preselio u Tennessee gdje je tri godine kasnije otvorio prvu destileriju viskija "Jack Daniels".

"Sastojci u receptu moje praprabake odgovaraju onima koji se stavljaju u najpoznatiji viski na svijetu. Moja praprabaka zapisala je 1953. godine, a prvi "Jack Daniels" nastao je 1966. Knjiga je starija i mislim da su podaci vjerodostojni", izjavio je Mark Evans, a prenio Daily Mail.

Viski "Jack Daniels" trenutno je i najprodavaniji na svijetu, no njegova povijest je vrlo misteriozna jer su stari dokumenti uništeni u požaru.

Glasnogovornik kompanije koja proizvodi "Jack Daniels" potvrdio je činjenicu da je njihov osnivač porijeklom iz Walesa, ali i izrazio želju da vidi knjigu u kojoj je zapisan originalni recept.

Pročitajte više