Angelina Jolie ide na sud: Poriče da je film "U zemlji krvi i meda" plagijat

GLUMICA Angelina Jolie odlučila je obraniti se od optužbi koje govore kako je njezin film "U zemlji krvi i meda" plagijat te se zajedno s producentskom kućom GK Films i distribucijskom kućom Film District za pravdu izboriti na sudu.

Samo nekoliko tjedana prije no što je film pušten u kino dvorane, slavnu glumicu javno je napao James J. Braddock, pravim imenom Josip J. Knežević, s tvrdnjama kako je uradak lijepe Angeline plagijat njegovog romana "The Soul Shattering" izdanog 2007. godine. Isto tako, izjavio je kako se nekoliko puta našao sa producentom Ericom Sarkicem kako bi razmotrili mogućnost da se priča iz knjige pretoči u film te bio šokiran kada je čuo kako isti producent u suradnji sa slavnom glumicom radi film prema identičnoj priči.

Angelina je pak odvratila kako su optužbe neistinite te kako je inspiraciju za film dobila radeći kao UN-ova ambasadorica u Bosni.

Kako izvještava Hollywood Reporter, Angelina i njezini suradnici "priznaju kako nisu primili odobrenje Josipa J. Knezevića, no poriču da su od njega trebali pravno zatražiti dopuštenje i licencu."

Angelinu i njezin tim zastupati će odvjetnička firma L.A.'s Reed Smith.

Pročitajte više