Angelina Jolie na zagrebačkoj premijeri: Znam koliko ste prošli i znam da će vam film biti teško gledati

U ARENA centru održava se premijera redateljskog prvijenca Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda". Brojni obožavatelji okupili su se kako bi se fotografirali i dobili autogram od ove holivudske dive. Okupili su se i domaći celebrityji koji su dobili pozivnicu na premijeru. Tako su pristigle sestre Branka Krstulović i Milana Vlaović, a stigao je i glumac Leon Lučev. Viđena je i Dijana Pleština, supruga pokojnog Ivice Račana, a tamo je bila zbog svog humanitarnog rada. Film je imalo privilegiju pogledati 900 uzvanika.

Angelina se ponovno sastala s Đurđom Adlešić i predsjednikom Josipovićem

Zrinka Vrabec Mojzeš otkrila je kako će se Angelina ponovno sresti s predsjednikom Ivom Josipovićem, s kojim dogovara projekte. Đurđa Adlešić također se već na ljeto srela Angelinu Jolie, a susreli su se ponovno prije premijere. "Ured predsjednika ponovno je organizirao susret, ponovno smo pričali o problemima s minama, koje Hrvatska još uvijek ima. Dogovara se i neka suradnja za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu bez mina", otkrila je Adlešić za Cinestar Tv.

Anica Kovač: Brad Pitt nije moj tip

Na premijeru je stigao Rade Šerbedžija, jedan od zvijezda filma te kolega Branko Đurić. Glumica Vanesa Glodjo otkrila je kako je Angelina jako talentirana te je bio pravi užitak raditi s njom. Na premijeri su bili i supružnici Robert i Anica Kovač. Elegantna Anica otkrila je kako joj je draža Angelina nego Brad. Kada je upitana je li joj zgodan Brad Pitt, odgovorila je kako nije njezin tip, naime, ne dolazi iz Bosne i Hercegovine kao njezin suprug.

Angelina stigla i otkrila zašto nema Brada: Djeca su umorna, čuva ih

Angelina Jolie stigla je u zagrebačku Arenu i pozdravila obožavatelje. "Sretna sam što sam tu, bila sam prije, sada sam ponovno. Nažalost, Brad nije došao zbog djece, ostao je s njima večeras", otkrila je Angelina. Zgodna glumica odjevena u elegantnu narančastu haljinu svojom pojavom bacila je obožavatelje u delirij. Nakon kratke izjave, krenula je u druženje s njima.

Zana Marjanović: Angelina je inspiracija i uzor

Nakon Angeline, stigla je u Arenu i glavna glumica Zana Marjanović. "Nisam očekivala takav entuzijazam i dobrodošlicu. Sudeći po dosadašnjim reakcijama, mislim da nakon filma ni Hrvati neće biti toliko glasni i entuzijastični, ali obećavam da će ponijeti nešto kući. S Angelinom je bio pravi san raditi. Zaista je inspiracija i uzor. Sljedeće i najvažnije je da dobro razmislim o svom budućem projektu", otkrila je Zana, koja je za ovu prigodu odjenula haljinu Aleksandre Dojčinović. Njezin kolega Goran Kostić smatra kako će u Hrvatskoj ljudi prihvatiti film na pozitivan i konstruktivan način.

Rade Šerbedžija: Zagreb je filmski grad

Rade Šerbedžija otkrila je kako je zadovoljan organizacijom premijere. "Zagreb je filmski grad, jako mi je drago zbog svega. Zbog filmske povijesti, drago mi je da je Angelina večeras s nama. To je jedan pokušaj da u Hrvatsku privučemo pažnju na sebe. Angelina je briljantna i posebna". Branko Đurić otkrio je da nije bio na sarajevskoj premijeri jer je u Sloveniji imao predstavu koju nije mogao otkazati. "Zagrebačka publika je objektivna, uvijek je znala procijeniti dobar film", rekao je glumac.

Lordan Zafranović negativne napise o filmu ne uzima u obzir

Stvorila se velika gužva na crvenom tepihu, a dok je Angelina davala izjave i dijelila autograme, poznati Hrvati čekali su među obožavateljima da stanu na crveni tepih. Među njima je bio i poduzetnik Ivica Mudrinić. Pristigli su u međuvremenu brojni gosti, glumci i redatelji. Među njima su i Mislav Čavajda, Daria Lorenci te Lordan Zafranović koji je otkrio kako želi pogledati film, a tek onda o njemu suditi. Izrazio je nadu da će pogledati dobar film, a o negativnim napisima ne želi pričati niti ih uzima u obzir. Na premijeri su se pojavili i Gordan Kožulj te supružnici Tihana i Saša Zalepugin.

Zrinka Cvitešić: Najvažnije u svemu je da se pojavila osoba koja je ispričala priču o stravičnoj sudbini

Zrinka Cvitešić i njezin dečko Hrvoje pojavili su se na cvenom tepihu u crnom izdanju. "Najmanje je bitno što će tko o filmu misliti. Najvažnije je da se pojavila osoba koja priča o jednoj stravčnoj sudbini i stavila je sve svjetske reflektore na to. Najveća razlika između industrije ovdje i vani je u tome što se novac troši i na postprodukciju i PR aktivnosti", rekla je Zrinka. Među posebnim uzvanicima našli su se i Nataša Janjić te Joško Lokas. "Iskreno mi je žao da ovakav interes ne postoji za naše premijere. Ovo je bacilo svjetlosni reflektor na našu regiju. Drago mi je da se to događa nekim mojim prijateljima", rekla je Nataša. Nenad Korkut prokomentirao je izgled okupljenih govoreći kako je lijepo vidjeti žene koje su odjevene glamurozno, što nemaju priliku baš često.

Rade Angelini: Volio bih da jednog dana dođeš u Istru i budeš mi susjeda

Osim celebrityja, u Areni su se pojavili i domaći političari. Ivo Josipović stigao je u društvu supruge, a na premijeri se pojavila i Jadranka Kosor. Nakon što su se gosti u dvorani okupili, Angelina je u pratnji Rade Šerbedžije stigla kako bi se obratila okupljenima. "Draga Angelina dobrodošla u Hrvatsku, u Zagreb. Nemaš dovoljno vremena da upoznaš poeziju ovog grada, no mogu ti reći s dubokim uvjerenjem da je Zagreb filmski grad. Ima fantastičan dokumentarni film, imao je najbriljantniji crtani film. Zagreb ima i Branka Lustiga. Želim ti reći da smo sretni što si ovdje u ovom filmskom gradu, kao jedna od najvećih filmskih zvijezda. Mi smo sretni što smo u tvom filmu, mislim da si napravila sjajan film. Zahvaljujemo ti na tvojoj misiji, mislim da je film dio nje. Volio bih da jednog dana dođeš u Istru i budeš mi susjeda", rekao je Rade Angelini.

Angelina: Brad je već počeo tražiti nekretnine ovdje, gledao je slike

"Brad je već počeo tražiti nekretnine ovdje, gledao je slike Hrvatske. Rade je bio prva osoba s kojom sam razgovarala o filmu. Vodio me svojim primjerima, naučio me mnogočemu. Tu je i njegov sjajan duh i talent, jako sam mu zahvalna. Ovo je djelo umjetnosti, a ne dokumentarac. Nadam se da ćete ga kao takvog gledati i prepoznati talent ekipe koja se našla zajedno unatoč etničkim i religijskim razlikama. Težak je film za gledati, znam da se Hrvatska borila za slobodu. Znam da će vam biti teško dok ga gledate, no nadam se da će vam se svidjeti, hvala vam što ste nas ovako toplo primili i prihvatili tu u Zagrebu", rekla je Angelina u obraćanju publici prije nego što je pušten njezin film. Za kraj svog govora poželjela je svima dobru večer i zahvalila se. "Dobro večer. Hvala", rekla je Jolie na hrvatskom jeziku i otišla s projekcije.

Pročitajte više