Anjelica Houston zatekla je Romana Polanskog s 13-godišnjakinjom: "Nisam ništa o tome mislila"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANJELICA HUSTON poručila je da nije "ništa mislila" u trenutku kad je ulovila Romana Polanskog s 13-godišnjakinjom u domu Jacka Nicholsona.

Slavna glumica prepričala je događaj iz 1977. godine, kad je došla u kuću Jacka Nicholsona, s kojim je tad bila u vezi, i tamo pronašla Polanskog u društvu 13-godišnje Samanthe Geimer koja ga je kasnije optužila za zlostavljanje. Kad je došla u Nicholsonovu kuću u kuhinji je vidjeli redateljevu jaknu i nekoliko fotoaparata.

"Nedugo nakon toga Roman i djevojka pojavili su se iza ugla, on me s njom upoznao i kazao da su se fotografirali. Nosila je cipele na platformu i izgledala visoko. Roman je pokupio svoju jaku i aparate i otišli su zajedno. Nisam ništa mislila o toj situaciji", napisala je u svojim memoarima, čije je isječke objavio Sunday Times.

Podsjetimo, Polanski je optužen da je drogirao i silovao tinejdžericu Samanthu Geimer. Silovanje je porekao i ustvrdio da je u pitanju bio sporazumni odnos, ali i pobjegao u Francusku netom prije nego što je donesena presuda u slučaju, u strahu da će biti zatvoren ili deportiran.

Huston (63) je napisala i da o susretu Polanskog i Geimer nije više razmišljala sve dok idući dan u njezin dom nišu došli policajci. "Našli su marihuanu u ladici. Tad su mi prekopali i torbu i pronašli gram kokaina. To im je bilo dovoljno dokaza. Romana i mene ugurali su u odvojene automobile i uhitili nas. Nakon toga pojavili su se novinski članci, fotografije. Roman je optužen za seksualni napad na 13-godišnjakinju u Jackovoj kući", napisala je.

Polanski je nakon bijega iz Amerike nastavio snimati filmove i raditi s velikim holivudskim imenima. Na američko tlo nije nogom kročio od 1978. godine.

Pročitajte više