Apel skloništa u Dumovcu: Ne napuštajte kućne ljubimce

Foto: Dragan Matić/Cropix

"NE NAPUŠTAJTE svoje kućne ljubimce", apeliraju iz skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu, s obzirom na velike količine snijega i hladnoću.

U Dumovcu dnevno dobiju i do 50 poziva, objašnjava voditeljica skloništa Tatjana Zajec.

"Ono što je najbitnije da se do centra grada, tamo gdje je najprometnije što prije dođe i da se pas vrati vlasniku da ne bi sudjelovao u nekoj prometnoj nesreći jer i ovako ionako je dosta nezgodno sa svim ovim snijegom", ističe Zajec.

Psi u skloništu dobro su zbrinuti.

"Bez obzira što snijega ima puno, psima je u skloništu dobro zato što smo sve očistili i čistimo svaki dan. A što se tiče ceste, nekako ljudi valjda i slabije izlaze i nema tako puno pasa na cesti, iako smo jučer nekoliko njih vratili njihovim domovima", kaže Zajec.

Vlasnicima pasa poručuje da svog ljubimca izvedu van i zajedno s njim uživaju u snježnim radostima.

"Psi su zapravo jako sretni zbog snijega. Oni vole trčati, umjesto da se zatvorimo unutra, najbolje je izaći van u šetnju i možda otići na Sljeme. Ja bih pozvala sve da naprave nešto korisno i za sebe i za svog kućnog ljubimca", naglasila je Zajec.

Zima je pravo vrijeme da utoplite nekog kućnog ljubimca i pružite mu novi dom.

"Isto tako, pozvala bih one koji žele udomiti psa da radije dođu u sklonište ili u neku od udruga za zaštitu životinja, pomognu nekom psu da nađe novu dom i novu obitelj, a ne da kupuju pse jer time zasigurno neće pomoći nekom napuštenom, koji ovdje čeka novi dom", pojašnjava Zajec.

Sklonište u Dumovcu ovih dana obilježava i 13. godišnjicu rada.

"Svih ovih godina je kroz sklonište prošlo jako puno životinja. Nisu to samo psi i mačke, to su i sve one druge, divlje, zaštićene i nezaštićene vrste, kojima smo pomagali", zaključuje Zajec.

Pročitajte više