Apsolutni anonimus koji hara medijima: On je "najcitiraniji čovjek u vijestima"

Screenshot: Vimeo

GREGORY F. PACKER nekada je održavao autoceste u Americi, a njegovo lice malo je kome poznato. Ipak, ovaj pedesetogodišnjak iz Huntingtona u New Yorku poznat je, barem u novinarskim krugovima. Naime, Greg je "lik s ulice" i jedan od najcitiranijih ljudi na svijetu.

Naime, njegovi brojni citati pojavili su se u velikom broju novina, časopisa i televizijskih prijenosa, a unatoč anonimnosti, od 1995. Associated Press citirao ga je 16 puta, Newsday 14 puta, New York Daily News 12, a New York Post 12 puta. No, to je samo dio njegovih "uspjeha". Naime, pojavio se i u Los Angeles Timesu, The Philadelphia Inquireru, The Timesu, ali i na CNN-u, MSNBC-ju i Fox Newsu.

Iako najčešće daje svoje pravo ime, priznaje da je često izmišljao stvari kako bi završio u novinama. No, to je izazvalo i negativne reakcije pa je Associated Press reagirao i zabranio novinarima da uzimaju njegove izjave.

"Svijet je prepun zanimljivih ljudi. Jedan od njih je i Greg Packer iz Huntingtona koji očito živi za to da svoje ime na neki način ugura u medije. I to mu uspijeva. Pretraživanja su pokazala da se pojavio u čak 100 različitih publikacija. Gospodin Packer očito žudi za tim da bude citiran. Žudimo i mi - za tim da pronađemo druge ljude koje ćemo citirati", stajalo je u poruci koju je AP poslao urednicima i dopisnicima. 

Razlog čestog citiranja njegovo je pojavljivanje na raznoraznim događanjima, neovisno o tome radilo se o "ukazanju" neke slavne osobe ili stajanju u redu za novi iPhone. Vremenom je to pretvorio u hobi. 

Da stvar bude bizarnija, ovaj je brko, između ostalih, upoznao i Dennisa Rodman, Mariah Carey, Gartha Brooksa, Ringa Starra i čak tri američka predsjednika: Jimmyja Cartera, Billa Clintona i Georgea W. Busha.

Andrew David Watson odlučio je snimiti kratki film o Packeru, a možete ga pogledati u nastavku:

 

Pročitajte više