BBC radio snimio prilog o hrvatskom Muzeju prekinutih veza



STALNI postav jedinstvenog Muzeja prekinutih veza nalazi se na zagrebačkom Gornjeg gradu, ali njegova priča obišla je brojne krajeve svijeta. Osim što često pobudi interes stranih medija, Muzej prekinutih veza još češće svojim inozemnim izložbama privlači sve one koji su makar jednom imali slomljeno srce. Mnogi od posjetitelja kasnije doniraju svoju "ostavštinu" iz bivših veza, a uz svaki objekt ide i priča. Neke od njih su užasno tužne, bolne, mučne dok su neke šaljive pa čak i slatke. Da svako srce ima svoju priču, svjedoči i raznoliki postav u Zagrebu. Upravo njega je posjetila novinarka BBC Radio 4 i Britancima ispričala svoju priču.

"Ovo je priča o onome što dolazi nakon zadnjeg poljupca i tišine. Priča o stvarima i ljudima i onome što je ostalo iza njih", govori novinarka u svom prilogu snimljenom o zagrebačkom Muzeju prekinutih veza, jedinstvenom muzeju takve vrste na svijetu.

"Galerije su obično pune starina, i najboljih djela, ali Muzej prekinutih veza pun je običnih stvari, banalnih poput sata i mobilnog telefona. Stvari dolaze iz raznih krajeva svijeta, donirali su ih vlasnici anonimno nakon prekida veza. Umorni od toga da posjeduju nešto što više ne žele", nastavlja naratorica, a njen prilog u cijelosti možete poslušati OVDJE.

Pročitajte više