Banksy viđen u Brooklynu? Fan tvrdi da je ušao u trag misterioznom umjetniku

Foto: Twitter

MNOGI ga prozivaju jednim od najboljih modernih umjetnika, dok je za druge samo obični vandal, no nitko zapravo ne zna tko je on, kako izgleda ni koji je njegov sljedeći potez.

Banksy je već stekao kultni status u svijetu umjetnosti, a njegova djela prodaju se na aukcijama za nekoliko stotina tisuća dolara. Brad Pitt, Christina Aguilera i Angelina Jolie samo su neke od poznatih ličnosti koje skupljaju Banksyjeve radove.

Korisnik Twittera, nadimkom DjJonHenry, pohvalio se fotografijom na kojoj je, kako sam tvrdi, kamion koji Banksy koristi za svoje sljedeće umjetničko djelo. On je također napisao kako je čovjek na vrhu kamiona govorio ostalima što da rade i to engleskim naglaskom. Nakon što im je DjJonHenry prišao i upitao ih što rade i tko su, svi su odgovorili da ne znaju ništa o ničemu.

Banksy je trenutno u 30-dnevnom posjetu New Yorku gdje će, kako je najavio, svakog dana stvoriti po jedno djelo na ulicama tog velegrada, no lokacije, naravno, nisu poznate, piše Complex. Jedno od njegovih djela je i "Sirens of the lambs" koje uključuje kamion koji je slikao DjJonHenry.

Ovo je još jedan korak u stvaranju misterioznog identiteta famoznog Banksyja. Mnogi smatraju kako on uopće nije jedna osoba već grupa ljudi pa im je stoga teško odrediti o kome se točno radi, dok druge uopće ne zanima tko stoji iza uličnim umjetničkih djela jer vjeruju kako bi sva magija nestala kad bi se saznao njegov ili njihov identitet.

 

Pročitajte više