Beba genijalac: Sa šest mjeseci traži na WC, razumije strane jezike i Mozarta

POVIJEST bilježi mnoge slučajeve „čuda od djeteta“. Mozart, Picasso i Steffi Graf samo su neki od njih, ali napredna beba iz Velike Britanije mogla bi ih sve zasjeniti.

Izabella Oniciuc, kojoj je šest mjeseci, traži hranu, razumije strane jezike i sjedeći na kahlici pri obavljanju nužde dirigira imaginarnom orkestru na 4/4 mjeru. Ukoliko joj neće biti omogućen odlazak na wc u trenutku kad ga zatraži, navodno može čekati „satima“ prije no što to obavi, prenosi Daily Mail.

Većina djece navrši i do 32 mjeseca prije no što se „skinu s pelena“, ali to svakako nije najzačudnije što Izabella radi. Njezini roditelji tvrde da traži mlijeko, obožava čitati te razumije i malo rumunjskog jezika koji je rodni jezik njezine majke Reluce.

Roditelji tvrde da ništa od toga nije slučajno jer su joj, još dok je bila u maternici, često puštali Mozarta, otkad je rođena brinuli da bude izložena različitim stranim jezicima, a nisu je htjeli poslati u vrtić jer su smatrali da bi to moglo „zaustaviti njezin razvoj“.

Stručnjaci kažu da je Izabellino ponašanje „vrlo neuobičajeno“, a njezini roditelji, naravno, vjeruju da je njihova djevojčica pravi mali genijalac. Tvrde da je s njima komunicirala već sat vremena nakon rođenja. Ponosni otac Finn ispričao je: „Mislim da sva djeca komuniciraju, ali mi ih jednostavno ne slušamo. Isprva sam bio skeptičan, ali kad smo shvatili da različite zvukove proizvodi reagirajući na različite stvari, poput „eh“ za mlijeko ili „boo boo“ za wc, to je bilo pravo otkriće. Jednom kad dešifrirate te zvukove, to je nevjerojatno. Ali djeca brzo odustanu ako ne reagirate“.

Pročitajte više