Bečki fotograf inspiraciju pronašao u ljepotama Splita i splitskog Baleta

Foto: Faces-N-Motions/Facebook

NADAHNUT artizmom solista splitskog Baleta i bogatstvom povijesnog naslijeđa Splita i okolice, bečki umjetnički fotograf Georg Marlovics tijekom svog boravka u Splitu početkom svibnja realizirao je foto-projekt "Faces-N-Motions". Splitske balerine i baletani pozirali su mu u baletnim pozicijama, odjeveni u kazališne kostime u Podrumima Dioklecijanove palače, u Saloni, na Tvrđavi Klis, u Velom Varošu, Vili Dalmacija, na Rivi i ostalim slikovitim lokalitetima šireg područja Splita.

"Ovim projektom želio bih skrenuti pažnju na baletne umjetnike koji tako naporno i marljivo rade, pokazati njihove mogućnosti i ekspresivnost u kombinaciji s jedinstvenom atmosferom grada Splita. Hrvatska kultura sa svojim raznolikim obilježjima uvijek je bila predmet mog velikog interesa. Korijeni mojih predaka potječu negdje iz Hrvatske, što ovaj projekt čini vrlo posebnim i osobno važnim za mene", izjavio je. Svi modeli su hrvatski i međunarodni umjetnici, članovi Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split: Julija Pivotskaja, Romulus Dimache, Irina Čaban, Matea Milas, Nikol Marčić, Artjom Žusov i Simona Caputo.

Projekt "Faces-N-Motions" bit će prezentiran izložbama u Splitu i Beču, za koje datumi još nisu utvrđeni. Dotad se fotografije mogu vidjeti na Facebook stranici projekta.

Pročitajte više