Besmrtnost za milijardere: Ruski "Avatar" projekt



RUSKI poduzetnik Dmitrij Itskov, koji financira i predvodi projekt pod nazivom "Avatar", tvrdi kako je put ka besmrtnosti samo pitanje vremena. Kako prenosi Daily Mail, on naglašava kako će kroz desetak godina ljudski um moći biti "downloadiran" u robote, što će sretnicima koji se podvrgnu ovom eksperimentu, omogućiti put ka "vječnom" životu.

"Američki san" budućnosti

Itskov je angažirao 30 znanstvenika kako bi dostigao svoj cilj koji bi, naglašava, u potpunosti mogao promijeniti način na koji postojimo i živimo.

"Osoba sa savršenim 'Avatarom' mogla bi postati normalni dio društva. Razumijem da je ovo veliki izazov za znanstvenike, no vjerujem i u nešto što se naziva 'američkim snom'. Ako u nešto uložite svu svoju energiju i vrijeme, siguran sam da to možete pretvoriti u nešto korisno za buduće generacije", kaže Itskov.

Milijarderi prvi na listi

Itskov je nedavno kontaktirao ruske milijardere kojima je predložio financiranje ovog projekta kojeg im je predstavio kao "kibernetičku besmrtnost". On vjeruje da bi se ljudska svijest mogla kirurški “transplantirati” u robota, nakon čega bi se um učitao ili "uploadao" bez operacije, ostavljajući ljudsko tijelo kao praznu ljušturu, jer će njihovi vlasnici nastaviti živjeti unutar robota.

"Novi cilj znanosti jest stvoriti alternativno tijelo za ljudska bića, koje će posjedovati savršenu podlogu, što bi ljudskom mozgu trebalo omogućiti da nastavi živjeti u novom, mehaničkom okruženju", rekao je Itskov na "Konferenciji o globalnoj budućnosti 2045".

Pročitajte više