Bikini gangster: Uspješni maneken i reper ima mračnu tajnu iz prošlosti

Foto: Instagram

BEN FIBERESIMA je 30-godišnji maneken koji je dosad snimao kampanje za modne kuće poput Toma Forda, Calvina Kleina i Nike. Osim toga, pod imenom Roky Million snimio je i nekoliko rep pjesama. No postoji i druga strana priče o ovom reperu i manekenu.

On je prije sedam godina pobjegao iz Velike Britanije tijekom suđenja u Londonu zbog utaje i posjedovanja oružja. Policija ga je uhitila 2008. godine nakon što je u njegovom stanu pronašla suzavac i ukradene čekovne knjižice. Kad je platio jamčevinu i izašao iz zatvora, promijenio je identitet i pobjegao u Australiju.

Nakon sedam godina u bijegu, engleska policija napokon ga se dočepala i to tako što ga je pozvala na lažno snimanje kampanje za kupaće kostime, piše Daily Mail.

Prošlog kolovoza Fiberesima se vratio u London, a netko je anonimno policiji dojavio da se bjegunac pojavio u Velikoj Britaniji. Jedan od policajaca nazvao je Fiberesiminu agenciju u Sidneyu tražeći modele za kampanju. Čim je Fiberesima stigao na set u Kentish Townu sjeverno od Londona, policajci su ga uhitili. Ranije ovog mjeseca osuđen je dvije pljačke, za lažno predstavljanje i za posjedovanje oružja na tri godine i devet mjeseci zatvora.

"Ovo svima šalje jasnu poruku da nećemo zaboraviti na nekoga tko je prekršio zakon i da ćemo istražiti sve moguće opcije kako bi pravda bila zadovoljena. On je pet godina pod lažnim identitetom uspijevao kriti se kao javna osoba u Australiji, a internacionalno je bio poznat kao reper i model. Sada mora da ispašta za svoje zločine", poručio je inspektor Pete Wallis.

Njegova modna agencija opisala ga je kao talentiranog repera koji je 11 puta proglašen najboljim izviđačem underground repa. Svoje iskustvo Fiberesima je pretočio u knjigu "Roky Power Gain 50: Become Geppetto", koju je objavio lani u srpnju.

"Moja priča je iskrena. Odrastao sam u socijalnim zgradama i tamo sam proveo 80 posto života. Sad imam 26 godina i milijune na računu. Upotrijebio sam svoje znanje o snazi kako bih promijenio stanje na računu", opisao je maneken, reper i kriminalac na Amazonu.

Posljednje tweet na njegovom profilu na Twitteru obavještava njegove obožavatelje da "mora otići na neko vrijeme".

"Roky je među pet posto repera koji za sebe mogu reći da su realni, a zbog toga mora otići na neko vrijeme", piše.

Pročitajte više