Bivša supruga ruskog milijardera optužena za krađu dijamanta

Foto: Guliver Image/Getty Images

BIVŠA supruga ruskog milijardera Dmitrija Riboljovljeva uhićena je na Cipru pod optužbama da je ukrala 25 milijuna dolara vrijedan dijamant koji pripada zakladi njegove obitelji.

Prema izjavi za medije koju je objavio voditelj zaklade, koja je smještena na Cipru, Elenu Riboljovljevu privela je policija prema nalozima zbog optužbi koje su stigle iz zaklade Domus.

Tvrtka Bolton Trustees, koja vodi Domus, tuži Riboljovljevu jer je njezina dužnost bila "čuvati vlasništvo Domusa", prenosi NY Daily News. Oni nisu točno otkrili o čemu se radi, osim što su naveli da je u pitanju "rijedak predmet iznimno visoke vrijednosti", ali izvor iz policije potvrdio je da je u pitanju "dijamantni prsten vrijedan 25 milijuna dolara" koji je Riboljovljeva još 2009. godine posudila kćeri u Švicarskoj i odonda ga nije vratila zakladi.

Riboljovljevi se oko 2008. svađaju oko razvoda (u braku su bili 23 godine) i dijeljenja imovine: ona zahtjeva 3,5 milijardi dolara, što je manje od pola od njegova ukupnog bogatstva koje se procjenjuje na devet milijardi. Optužila ga je da ignorirao naredbu švicarskog suda da zamrzne svoje račune i imovinu tako što je Domus iskoristio da preko njega kupi luksuzne nekretnine u inozemstvu, uključujući i 88 milijuna dolara vrijedan penthouse u New Yorku.

 

Pročitajte više