Bivše radnice Kamenskog opet u akciji, a njihovu je borbu podržala i Severina

Foto: Facebook/Scena/PR

BIVŠE radnice modne tvornice Kamensko izradile su crvene šalove za Fashion Week Zagreb pa se tako i na ovaj način podupire i borbu bivših radnica.

Među brojnim gostima Fashion Weeka bile su i mnoge poznate dame poput Severine, Indire Vladić, Maje Šuput, Anice Kovač, Nikoline Pišek Ristović, Vannese Radman, Anite Dujić, Ive Majoli, Nere Stipičević, Nike Fleiss, Iris Androšević, Lane Gadže Čermak, Ivane Delač Đolo, Nine Gudeljević, Martine Podgorski, Maline Grahek, Ljiljane Vinković i mnogih drugih  dok su muškarce zastupali Sandi koji je došao sa suprugom Ilinom te Vinko Filipić s djevojkom.



Severina nije zaboravila niti bivše radnice Kamenskog. Naime, na prvoj večeri mnogi su se mogli upisati u knjigu dojmova u koju su posjetitelji modnog događaja bivšim radnicama Kamenskog mogli napisati poruke podrške. Jednu takvu poruku napisala im je i Severina, piše Scena.hr.

"Drage moje, Vaša snaga i vaša hrabrost daje nadu svim ženama. I zbog vas se ponosno zovem Hrvaticom. Uvijek uz vas i s vama u mislima", poručila im je lijepa Severina.

Podsjetimo, krajem rujna u zagrebačkom Kulturno-informativnom centru održana modna revija bivših radnica Kamenskog te tribina o ženskom radništvu. Bivše zaposlenice 2011. su osnovale i Udrugu Kamensko "sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi".

> Slučaj Kamensko tri godine kasnije: Nekažnjena simbioza politike, medija i krupnog kapitala

> Potvrđeni napisi Indexa: Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv tri osobe zbog izvlačenja milijuna za nepostojeći projekt!

> DORH skriva krupne ribe u aferi Kamensko: Istraživali pljačku Kamenskog pa podigli prijavu za kobilje mlijeko!

> Ekskluzivno: Poslovanje Pavića i Vlajčevića u Dalti vezano je uz propast Kamenskog! 

> Index doznaje: Grad Zagreb daje novac da bi na mjestu Kamenskog mogla niknuti Pavićeva poslovna zgrada

Slučaj Kamensko: Sramotni primjer simbioze krupnog kapitala, medija i aktualne politike na štetu običnih hrvatskih radnica

Zbog činjenice da Državno odvjetništvo nema snage ni hrabrosti pokucati na vrata moćnika slučaj Kamensko ostaje do danas sramotni primjer simbioze krupnog kapitala, medija i aktualne politike na štetu običnih hrvatskih radnica. 
 
Službeno, istraga o tome tko je i zašto uništio tvornicu Kamensko i dalje traje. Neslužbeno, mnogima je i danas trenutno u interesu da istraga nikada ne objavi svoje rezultate. Još u doba HDZ-a, Državno odvjetništvo i policija postigli su dogovor da se mješovita grupa koja radi na istrazi za Kamensko sastaje najmanje jednom tjedno. Štoviše, glavni državni odvjetnik najavljivao je i financijske stručnjake koji će raditi u timu, no od toga nije bilo ništa. Koliko nam je poznato, od  dolaska Kukuriku koalicije na vlast nije održan niti jedan takav sastanak.
 
Glavne aktere Ninoslava Pavića i Miroslava Kutlu gotovo i nitko ne spominje u kontekstu afere Kamensko kao ni Ivicu Todorića, dok su Pavićev partner Davor Vlajčević i bivši direktor Kamenskog Antun Crlenjak proveli više tjedana u istražnom zatvoru ali za slučajeve koji nisu direktno vezani uz propadanje tvornice.
 

Pročitajte više