Borba za čišće parkove: Što teži pseći izmet, to vlasniku više besplatnih internetskih minuta

SVIM vlasnicima pasa poznat je sljedeći scenarij. Ustanete ujutro, a vaš ljubimac već vas čeka na jutarnju šetnju. Osim ugodne šetnje s vašim psićem, vrlo vjerojatno je i da ćete se morati pripremiti na manje ugodan dio. Nakon što pas obavi nuždu, savjesni vlasnici u plastičnoj vrećici uklonit će izmet s ulica.

Iako to i nije najljepši prizor na svijetu, puno su gori oni koji ostavljaju izmet na ulicama i parkovima pa nedužni prolaznici moraju izbjegavati pseći izmet. Ostavlja nas to s problemima prljavih ulica i parkova. Kako bi potaknula ljude na savjesno ponašanje, jedna meksička internetska stranica došla je na zanimljivu ideju.

Terra je odlučila svim vlasnicima pasa u zamjenu za pseći izmet darovati besplatan internet, piše Jezbel. Ovaj probni program zasad se testira u deset parkova u Meksiku, gdje ljudi pseći izmet nose u specijalne kutije. Kad je izračunata težina izmeta, vlasnik dobiva besplatne internetske minute u parku. Što je teži pseći izmet, to više vremena vlasnik može surfati. Nepotrebno je reći da su parkovi već sada čistiji.

Pročitajte više