Britanski Guardian svrstao Hrvatsku na svoju listu 40 najvrućih destinacija za 2015.

Foto: Shutterstock

IAKO ovo nije prvi put da strani mediji Hrvatsku svrstavaju u svoje liste najpoželjnijih destinacija za odmor, takve liste uvijek su vrijedne spomena.

Jedna od najnovijih je i ona od britanskog dnevnog lista The Guardian koji je našu zemlju svrstao na svoju listu top 40 najvrućih destinacija koje vrijedi posjetiti u 2015. godini.

Podsjetimo,  još 2010. godine The Guardian je Hrvatsku proglasio četvrtom najatraktivnijom turističkom destinacijom u Europi.

"Tražite li inspiraciju za ovogodišnji odmor? Za vas smo izabrali 40 vrućih destinacija za 2015., a svaka od njih nudi vam svježe razloge zbog kojih biste ih trebali posjetiti ove godine, bilo da je riječ o jeftinijim letovima, novim hotelima, događajima ili festivalima", piše The Guardian koji je
kratku priču o Hrvatskoj započeo tvrdnjom kako je popularna "Igra prijestolja" učinila mnogo za hrvatski turizam, no i to da će se proces promicanja turizma nastaviti i u 2015. godini kada peta sezona započinje s emitiranjem.

Britanci također pišu kako Hrvatska postaje i jedna od važnijih europskih festivalskih destinacija, a ovo ljeto bi plaža Zrće po njima mogla postati mjesto najluđih partyja, u organizaciji Ibiza Rocksa.

"British Airways će imati letove za Split iz Heathrowa i Belfasta u svibnju čime otvara ljetnu sezonu, a European Coastal Airlines sada ima nove letove za Hvar i druge otoke. Osim toga, valuta kune je slabija za 5 posto nego li prošle godine, što je svakako pogodno za turiste iz Ujedinjenog Kraljevstva".

Hrvatska se tako našla u društvu španjolske Malage, Yosemitea u Kaliforniji, Haitija, Kube, Nikaragve, Memphisa, Kostarike, Bristola i drugih.

Cijeli popis možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više