Business Insider savjetuje: Ovu hrvatsku regiju morate posjetiti već sada

Screenshot: YouTube

LJEPOTE Hrvatske strani časopisi ne mogu očito dovoljno nahvaliti, pa još jedan ugledni magazin piše o našoj obali. Business Insider je na svoju listu deset mjesta koja treba već sad posjetiti uvrstio Istru.

"Stoljećima su njome vladali Rim, Bizant, Venecija i Austrija, a ovaj srcoliki poluotok u Hrvatskoj je u istinu multikulturalno iznenađenje na vrhu Jadranskog mora", piše Business Insider.

U nastavku svojim čitateljima preporučuju od dožive gradove na obali u kojima se osjeća talijanski utjecaj, poput Rovinja, Poreča i Pule, u kojoj ističu Arenu.

"Tada istražite seosku unutrašnjost i gradove na brežuljcima, nama je najdraži Motovun. Na putu do tamo morate kušati čuvene crne tartufe i pijuckati nagrađivana domaća vina", savjetuju.

Dodaju kako od Trsta do Pula ima dva sata vožnje automobilom, a na putu ćete proći i kroz Sloveniju. Osim toga, od travnja do listopada moguće je doći katamaranom.

Osim Istre na popisu su Reykjavik, Mexico City, sjeverna obala Brazila, Chicago, Kostarika, Panama, Kuba, Milano i Choquequirao u Peruu.

 
 

 

Pročitajte više