CBGB: Kultni njujorški klub i dalje živi

KULTNI njujorški glazbeni klub CBGB preko tri desetljeća bio je mjesto na kojem su se rađali novi glazbeni žanrovi i trendovi, a iako je svoja vrata zatvorio prije šest godina, i dalje ostaje popularan kao kultno mjesto, a uskoro dobiva vlastiti film, u režiji Randalla Millera.

Miller režira, dok njegova supruga producira film o klubu CBGB, mjestu koje je svijetu dalo bendove poput Ramonesa, Blondie i Talking Headsa. Prve najavljene uloge pripale su dvojici glumaca koji su zajedno radili na filmovima o Harryju Potteru. Alan Rickman, kojeg pamtite kao Snapea, glumit će vlasnika CBGB-a, Hillyja Kristala, dok Rupert Grint, kojeg znate kao Harryjevog prijatelja Rona Weasleya, glumi gitaristu The Dead Boysa, Cheetah Chromea.

Rickmanu i Grintu pridružit će se Malin Ackerman kao Debbie Harry iz grupe Blondie, Stana Katić koja će glumiti producenticu i pjevačicu grupe Goldie and the Gingerbreads Genyau Ravan, a Joel David Moore ("Avatar") i Julian Acosta ("Tanka crvena linija") glumit će Johhnyja i Joeya Ramonea.

Među ostalim glumcima tu su Richard de Klerk kao tonac po imenu Taxi, Josh Zuckerman u ulozi pokretača časopisa Punk, Johna Holmstroma, Ryan Hurst u ulozi Mad Mountaina, te Estelle Harris, koja će glumiti majku Hillyja Kristala. Film je trenutno u pripremnoj fazi, a fanovi kluba osim navedenih imena još očekuju pojavljivanje bendova poput Talking Heads i The Shirts, pjevačice Patti Smith te još nekoliko umjetnika koji su definirali kultni CBGB na Manhattanu.

Pročitajte više