Centralna kanadska banka opominje fanove: Prestanite više sa "spockingom" novčanica

Foto: Twitter

OD SMRTI Leonarda Nimoya, legendarnog Spocka iz "Zvjezdanih staza", obožavatelji u Kanadi ne prestaju sa "spockingom" novčanica od pet dolara na kojima "retuširaju" portret bivšeg, sedmog po redu, kanadskog premijera Wilfrida Lauriera. 
Na njegov portret dodaju tako poznatu Spockovu frizuru, zašiljene uši i obrve, a na nekima je čak dodan i njegov kultni pozdrav. Stvar je sad već toliko izmakla kontroli da je morala reagirati i tamošnja centralna banka u čijem upozorenju stoji:
 
"To nije ilegalno, no, postoje opravdani razlozi zašto se to ne bi smjelo raditi. Šaranje po novčanicama može ugroziti njihovu sigurnost i vijek trajanja. Također, takve novčanice možda nećete moći adekvatno promijeniti, a - u konačnici - smatramo da time na neki način i vrijeđate simbole naše zemlje i nacionalni ponos".
 
No, sudeći po društvenim mrežama, ali i izvještavanju tamošnjih medija, ovo upozorenje teško da će donijeti rezultate. Trend, koji nosi hashtag #SpockingFives, će, čini se, uzeti maha, a obožavatelji predlažu i to da ovo bude i trajno dizajnersko rješenje novčanice. Kako god da bude, u to da je Spock zaslužio svojih "pet dolara", nema nikakve sumnje.
 
 
 
 

Pročitajte više