Chuck D: Dva nova albuma Public Enemyja međusobno će komunicirati



JEDNA od istinskih hip-hop zvijezda najavljuje dva nova albuma benda Public Enemy, svjetsku turneju i pozdravlja primanje Beastie Boysa u Rock 'n' Roll kuću slavnih.

Ako ćemo vjerovati najavama, bit će ovo plodna godina za Public Enemy, jer veterani repa najavljuju album "Most of My Heroes Still Don't Appear on No Stamp" za lipanj, a "The Evil Empire of Everything" već za rujan.

"To su dva potpuno odvojena albuma. Mislim da bih to prije 25 godina nazvao dvostrukim albumom, no u današnje digitalno doba važno je malo usporiti slušatelje. Danas, kad snimiš pjesmu, kritičar ili obožavatelj moći će to čuti na svom iPodu za 15-ak sekundi", izjavio je Chuck D za magazin Rolling Stone i opisao dva albuma kao dva brata koaj će međusobno komunicirati. Uz albume, najavljeni su i brojni gosti kao što su Brother Ali, Henry Rollins, Tom Morello, Z-Trip, Large Professor, Bumpy Knuckles ili Gerald Albright.

Uz objavu dva albuma, Public Enemy planiraju turneju koja počinje u svibnju,  a posjetit će Australiju, Europu i Brazil. Nakon toga, slijedi američka turneja "Hip Hop Gods" tijekom jeseni na kojoj će im se pridružiti EPMD i Naughty by Nature.

Prije turneje Chuck D uvest će svoje dugogodišnje prijatelje Beastie Boyse u Rock 'n' Roll kuću slavnih.

"Upravo su Beastie Boysi zahtijevali da se pojavim na svečanosti i bit će mi velika čast. Oni će biti tek treći hip-hop bend u Kući slavnih", zaključio je Chuck D.

Pročitajte više