"Cipelcugom" po svijetu: Englez planira pješačiti od Pekinga do Londona

Foto: michaelleejohnson.com

ŠTO se novogodišnjih odluka tiče, ona koju je donio Englez Michael Lee Johnson, doista je vrijedna spomena. Naime, u srpnju iduće godine, Johnson planira pješačiti od Pekinga do Londona.
Ovaj 28-godišnjak planira iz Londona odletjeti do Pekinga, a onda se kući vratiti pješice. Na svom će putovanju prijeći oko 14.400 kilometara, a za to će mu, tvrdi, trebati između tri i pet godina.
Tijekom putovanja, Johnson će putem društvenih mreža objavljivati detalje i lokacije na kojima se nalazi. On se nada da će tako privući neke sponzore, ali i da će možda dobiti pomoć lokalnog stanovništva.

"Ovo putovanje neće se fokusirati na mene. To radim zbog drugih ljudi, ljudi koji su vezani za urede i koji nemaju priliku putovati. Želim da putem mene i društvenih mreža vide svijet. Želim ljudima pokazati što se sve događa u svijetu", rekao je Johnson.



Na ovu po mnogima suludu ideju, Johnson je došao prošle godine, kad je planirao pješačiti po Europi kao dio reklamne kampanje za svoju online tvrtku. Međutim, poslovni plan je propao, ali ideja o pješačenju je ostala, prenosi Mashable. Johnson dodaje kako je za  ovo putovanje najviše zabrinuta njegova majka.

"Vrlo je zabrinuta. Pokušava me odgovoriti od toga već duže vrijeme. Boji se da će mi se nešto dogoditi na putu ili čak da ću poginuti. No, ja sam uvjeren da će sve biti u redu pa ću, nadam se, uspjeti uvjeriti i nju", kaže Johnson. Iako će većinom kampirati na otvorenom ili spavati kod drugih ljudi, ovo putovanje ipak će ga koštati. Ima oko 10.000 funti ušteđevine, ali će mu Maps.com, njegov sponzor, plaćati između 500 i 2.500 funti, ovisno o tomu koliko publiciteta privuče.

Pročitajte više