Cirkus na Srebrnjaku: Obožavatelji iscjelitelja Brace proslavili njegov rođendan

Foto: Robert Anic/ PIXSELL

NA ZAGREBAČKOM Srebrenjaku okupili su se danas štovatelji iscjelitelja Josipa Grbavca, poznatijeg pod imenom Braco.

Povod okupljanja bio je njegov rođendan te se većina slavlja odvijala u posebno podignutom šatoru. Bracini fanovi nosili su ogrlice s njegovim likom, a glazbenik Jurica Pađen pritom je dijelio potpisane primjerke CD-a, inače posebno snimljenih za Bracu.

Bracu su iznenadili velikom rođendanskom tortom, nakon čega je iscjelitelj izašao na pozornicu i svima prikladno zahvalio, pritom ih pogledavši. Naime, Braco tvrdi da liječi "čudotvornim pogledom" kojega upućuje okupljenima tijekom desetominutnog pojavljivanja na pozornici.

No, njegove seanse se ne preporučuju trudnicama i djeci koji bi, kako kaže, mogli biti "preopterećeni energijom".

Iscjelitelj koji je nedavno dobio trogodišnju vizu u SAD-u, okupljenima se nije verbalno zahvalio jer navodno već od 2008. godine ne komunicira ni s kim osim s najužim krugom prijatelja i suradnika, što mu ujedno pomaže da "iscjeljuje" maksimalan broj ljudi.

Iako je u SAD-u pokupio veliki broj sljedbenika, gdje su o njemu snimljena čak tri dokumentarca, okupio je i veliki broj skeptika koji ga otvoreno nazivaju šarlatanom.

"Znate zašto djeci nije dozvoljen ulazak, zar ne? Ovakve stvari su dozvoljene samo za starije od 18 još od vremena kada si je Car kupio novo ruho. Djeca postavljaju pitanja", komentirao je jedan bloger Bracine seanse na web stranici NewAgeFraud.com.

Pročitajte više