Croatian Travel Festival: U Šibeniku gostuju brojni Hrvati poznati kao svjetski putnici



VELIKI putopisni spektakl "CROATIAN TRAVEL FESTIVAL" u organizaciji Hrvatskog kluba putnika održat će se u Šibeniku u razdoblju od 11. svibnja do 13. svibnja na kojem će se okupiti gotovo svi poznati hrvatski putopisci i globetrotteri. U sklopu festivala održati će se predavanja, promocije knjiga, izložbe i aukcije fotografija u sklopu projekta "Involve me and I'll understand", foto radionica, radionica volontiranja i mini tečaj svahilia, radionica "Kako jeftinije putovati", kroz koju ćemo se dotaknuti putovanja vlakom, couchsurfinga, jeftinog kupovanja avio karata, priprema za putovanje, iskaznica sa popustima na putovanjima, ISIC...

Gosti predavači biti će Goran Milić, Jasen Boko, Nenad Vlahović, Hrvoje Ivančić, Davor Rostuhar, Boris Veličan uz javljanje Hrvoja Šalkovića i Tomislava Perka preko Skypea, Juraj Bubalo, Siniša Glogoški, Dvina Meler, Nevena Rendeli, Ivana Parlov, Domagoj Jakopović- Ribafish, Leo Lemešić, Držislav Markovina, Kalman Žiha, Hrvoje Jurić, Željan Rakela, Robert Koletić Grba, Saša Tkalčević, Snježana Frketić, Uroš Krčadinac (Klub putnika Srbije), Ankica Cicvarić te Erika Katačić Kožić uz javljanje Petra Rikića preko Skypea iz Perua.

Festival će imati i svoju sportsku u sklopu koje ćemo organizirati biciklijadu u koju ćemo uključiti sve građane i goste festivala, zatim smo u suradnji sa rukometnim klubom Šibenik dogovorili dječje prvenstvo koje će se održati u ispred zgrade Županije na rivi u Šibeniku, a nastupit će momčadi Šibenika, Zadra, Arbanasa i Biograda, u zaljevu ćemo organizirati dječju regatu u suradnji sa jedriličarskim klubom "VAL", a nagrade će pobjednicima uručiti proslavljeni hrvatski jedriličari Nenad Vlahović i Leo Lemešić. Zadnjeg dana festivala Zadarski plesni ansambl održat će na trgu ispred katedrale sv. Jakova svoju plesnu točku "Put oko svijeta u 45 min" kroz koju će nas odvesti na putovanje oko svijeta kroz tradicionalne nošnje i plesove nekoliko zemalja svijeta, Capoeira Amazonas Šibenik zajedno sa svojim kolegama iz cijele Hrvatske će nam predstavit brazilsku borilačku vještinu Capoeiru uz tradicionalne glazbene instrumente.

U sklopu festival u Šibeniku dogovoren je koncert grupe TBF-a, a predgrupa će biti šibenski bend Kost i koža. Koncert će se održati u subotu 12. svibnja s početkom u 21 sat.

Info point festivala će se nalaziti na glavnom trgu na Poljani, tu će se moći dobiti sve informacije o festivalu, kupiti karte za koncert TBF-a, uzeti program i raspored festivala, informirati se o lokaciji vašeg smještaja, kupiti službene suvenire CTF-a, majice, trakice, a dodatne informacije možete potražiti i na www.hrvatskiklubputnika.com.

Pročitajte više