Crvenkapica na hrvatski način: Maksimir postao kulisa za fotografski prikaz poznate dječje priče

Foto: Veronika Šantoši

VERONIKA ŠANTOŠI pravi je entuzijast kad je fotografija u pitanju.

Zaljubljena je u nju još odmalena, ali tek posljednjih šest godina intenzivno fotografira. A iako je samouka, njezine fotografije imaju priličan broj obožavatelja.

Teme bira prema inspiraciji, a nju crpi iz svakodnevice, te pogotovo iz izgleda modela, a tako je nastala i aktualna serija o Crvenkapici: "Volim raditi bajke ili druge koncepte koji nisu svakodnevni. Ali volim fotografirati i portrete. Zapravo volim fotografirati sve što me u tom trenutku inspirira, od prirode, životinja, ljudi, kukaca...sve ustvari, inspiraciju pronalazim u svemu. Fotografije s Crvenkapicom snimljene su ove subote, 19. siječnja 2013. rano ujutro, u parku Maksimir.

Dugo sam čekala idealan trenutak, vizija je bila dubok snijeg, malo sunca i da ništa ne pada niti se topi, a trebalo se uskladiti i sa suradnicima. Za uspješnu realizaciju moram zahvaliti modelu Božani Abrlić, uzgajivačici pasa Debby Stainforth, svom suprugu koji mi pomaze s prijevozom te ostalim suradnicima koji su mi izašli u susret i pomogli u prikupljanju rekvizita, samo da ostvarim zamišljeno, i posebno zato što im nije bilo teško ustati samo radi snimanja, usprkos velikoj hladnoći i snijegu", ispričala je za Index ova 36-godišnja Zagrepčanka.
 

Pročitajte više