Dali otkaz, prodali sve što imaju, kupili brod i sad plove svijetom

Screenshot: Facebook

MATT I Jessica Johnson (32), mladi par iz Grand Rapidsa u Michiganu, odlučili su odustati od "američkog sna" jer sva ta strka i stres postali su neizdrživi.

Dali su otkaz, prodali sve što imaju i skupili dovoljno novca da kupe "brod iz snova".

Nakon tri godine priprema za plovidbu napokon su bili spremni otisnuti se na pučinu. Sve što su imali ostavili su iza sebe i tvrde da ni za čim ne žale.

Od kolovoza 2011. posjetili su 16 zemalja, a s njima putuje i čupavi član posade Georgie, mačka koju su 2012. udomili. Doduše, ona je proputovala samo 13 zemalja.

Prije nego su se odlučili na ovaj potez, Matt je radio u jednom auto salonu, a Jessica u osiguravajućem društvu.

Dodaju i da je ovo zajedničko putovanje učvrstilo njihovu desetogodišnju vezu.

"Naši životi bili su tipični američki san. Idi u školu, vjenčaj se, kupi kuću i započni karijeru. Vikende smo provodili pred TV-om, nismo bili produktivni i još važnije, nismo uživali u životu. Shvatili smo da nam treba promjena", govore.

"Čuli smo priče onih koji su svoje snove odgađali do mirovine sve dok ti snovi nisu postali nedostižni, zbog zdravlja ili financija. Nismo htjeli da se to dogodi i nama", govori Jessica.

Tvrde da uživaju, ali dodaju i da život na moru nije lagan.

"Kad nas je pogodila oluja, mislili smo da ćemo izgubiti brod. Oluja je trajala 2-3 sata i bili smo spremni napustiti brod i uskočiti u čamac", govore i dodaju da su na kraju ipak imali sreće i da ih to nije omelo u putovanju.

Više informacija možete pronaći na njihovom blogu.

Pročitajte više